Rubriky
Zprávy

Události MP Děčín

Dne 11. 1. 2012 v 18.00 hod. oznámil občan, že v ul. Kamenická leží na chodníku opilý muž. Hlídka MP na místě zjistila, že jednašedesátiletý muž z Děčína upadl na zem a má rozbité obočí, ze kterého teče krev. Na místo byla přes linku 155 přivolána záchranka, která muže převezla do nemocnice na ošetření.

Dne 11.1.2012 v 03.26 hod. oznámila žena, že žádá příjezd hlídky MP před hernu v DC9. Na místo byla ihned vyslána hlídka MP, která kontaktovala oznamovatelku. Ta uvedla, že byla napadena mužem, který seděl v provozovně. Jednalo se o dvaatřicetiletého muže. Poškozená si stěžovala na bolest hlavy a zároveň žádala příjezd hlídky Policie ČR z důvodu podání trestního oznámení. Na místo byla přivolána hlídka PČR, která událost převzala k dořešení.

Dne 10.1.2012 ve 21.05 hod. zaznamenala hlídka MP v DC3 zaparkované vozidlo značky Ford Fiesta. Vozidlo bylo otevřené a uvnitř bylo několik prázdných kanystrů, ze kterých byl cítit benzín. Následně se k vozidlu dostavili dva muži a sdělili, že vozidlo, kterým na místo přijeli, je jejich. Hlídka zjistila jejich totožnost. Jednalo se o dvaačtyřicetiletého a devětatřicetiletého muže z Děčína. Dotyční nebyli schopni podat vysvětlení, co na místě dělají a následně doznali, že ani jeden z nich nevlastní řidičský průkaz. Na místo byla přivolána hlídka PČR, která řešení převzala.

Dne 8.1.2012 ve 23.35 hod. oznámila žena z DC9, že její přítel po hádce demoluje vybavení bytu a chce vyhodit dveře z okna bytu. Na místo byla vyslána hlídka MP. Po příjezdu strážníků byl již muž v klidu, hlídce přiznal, že své jednání přehnal. Po zjištění hlídky, že žádné další nebezpečí nehrozí, byla záležitost vyřešena důraznou domluvou.

Dne 7.1.2012 v 15.22 hod. oznámila obsluha prodejny v DC1, že zadržela zloděje, který v prodejně odcizil zboží v celkové hodnotě 2.500,- Kč. Na místo byly vyslány hlídky MP. Zadržený pachatel, sedmnáctiletý mladík, hlídkám MP sdělil, že je chovancem výchovného ústavu v Teplicích. Na místo byla přivolána hlídka PČR, která řešení převzala. Předáno PČR.

Dne 7.1.2012 v 02.20 hod. oznámila PČR, že u restaurace v DC6 je hromadná rvačka a požádala o spolupráci MP. Na místo byly vyslány hlídky MP, které na místo dorazily zároveň s hlídkami PČR. U restaurace došlo ke konfliktu mezi vyhazovačem a jednadvacetiletým mladíkem, přičemž do konfliktu se po chvíli zapojili i další osoby. Hlídkám se podařilo situaci uklidnit. Řešení události převzala hlídka PČR. Hlídky MP zajišťovaly dohled nad bezpečností do 03.00 hod., kdy se aktéři incidentu rozešli.

Dne 7.1.2012 v 00:15 hod. oznámila žena, že jí právě volala její dvaaosmdesátiletá babička z Děčína, která ve svém bytě upadla a nemůže se hýbat. Žena uvedla, že nebydlí v Děčíně, ale volal své matce, která jede na místo a požádala o spolupráci MP. Hlídce MP se podařilo na ženu dozvonit, ta strážníkům s vypětím všech sil otevřela. Hlídka MP ji posadila na pohovku a zavolala záchranku, která ženu odvezla do nemocnice.

Dne 6.1.2012 v 21.11 hod. spatřila hlídka MP při kontrole sběrného dvora v DC4 dvě osoby. Jednalo se o čtyřiadvacetiletého a pětatřicetiletého muže z Děčína. Oba v areálu kradli železný šrot. Na místo byla přivolána hlídka PČR, která řešení události převzala.

 Zdroj: MP Děčín