Rubriky
Sport Zprávy

Děčín ztratil vedení nad Jabloncem v závěru třetí třetiny dvěma slepenými góly

Po vánočních svátcích se opět roztočil kolotoč ve druhé lize a v neděli 8.1.2012 přivítali na svém ledě hokejisté Děčína Vlky z Jablonce. 

A utkání začalo opravdu svižně. Už v první minutě zahrozil Zika, ale brankář hostí se proti němu zaskvěl ukázkovým semaforem. Poté Šulc málem překvapil Sklíbu, když proti němu vyslal nebezpečnou střelu z úhlu. V sedmé minutě byl vyloučen hostující hráč a Děčínu se tak dostala šance v podobě přesilové hry. A v čase 6:56 ji dokázal využít. Sádovský bombou od modré čáry propálil vše, co mu stálo v cestě a otevřel tak účet nedělního klání – 1:0. V 11. minutě měli hosté obrovský tlak, několik střel se valilo na brankáře Sklíbu, ale pozorná obrana Jablonci skórovat nedovolila. Ve 13. minutě se prodral sám do obranného pásma ve vlastním oslabení Zika, který byl v dobré palebné pozici, ale bohužel svou střelu mířil vysoko nad ochrannou síť hostující branku. V závěru prvního dějství se ještě v dobré šanci blýskl Oliverius, ale navýšit skóre se mu již nepodařilo.

Druhá třetina začala dohrávanou přesilovkou domácích, ale po střele jednoho z útočníků Děčína pouze zazvonila tyč. Ve 27. minutě se Filipovský ocitl v šanci, ve vlastním oslabení, a jeho střela orazítkovala břevno hostující branky. Nutno říci, že štěstěna opravdu stála při hostujícím gólmanovi. Téměř v polovině utkání ale bylo vyrovnáno. Kadeřábek se dobře uvolnil a přihrávku svého spoluhráče přetavil ve vyrovnávací branku – 1:1. V závěru druhé třetiny ještě vyslal Zika jedovku z prostoru mezi kruhy, ale puk za zády brankáře hostí neskončil. Podruhé do kabin se tak šlo pochopitelně lépe jabloneckým Vlkům, jímž se podařilo srovnat stav zápasu.

Třetí třetina začala lépe opět pro Děčín. Filipovský ujel podél mantinelu a nikým netísněn se pokusil vystřelit. Jenže po jeho projektilu opět zazvonila tyč. Štěstí se nakonec přeci jenom naklonilo domácímu celku, kterému se ve 48. minutě podařilo jít opět do vedení. Stezka pálil z první z prostoru mezi kruhy a strhl tak vedení opět na stranu svého celku – 2:1. Jenže houževnatí Vlci nepřestali kousat a v 58. minutě opět dokázali srovnat krok s týmem Děčína. Hájek bombou od modré čáry nedal Sklíbovi šanci a bylo opět vyrovnáno – 2:2. A aby toho nebylo málo, dokonalý obrat se hostům povedl o minutu později. Nevyhoštěný se prodral takřka celým kluzištěm, prošel i přes tři hráče domácích a poslal svůj tým poprvé v utkání do vedení – 2:3. A protože se Děčínu nepodařilo skórovat ani v závěrečné power play, ukázalo se, že branka Nevyhoštěného byla nakonec vítězná a Vlci tak led Děčína vykoupili plným bodovým ziskem.

HC Děčín – HC Vlci Jablonec 2:3 (1:0, 0:1, 1:2)
Branky a nahrávky: 7. Sádovský (Oliverius), 48. Stezka (Oliverius, Sádovský) – 30. Kadeřábek (Nevyhoštěný, Abrahám), 58. Hájek (Mertl, Stehno), 59. Nevyhoštěný (Abrahám)

Sestava HC Děčín:
Sklíba (Lavinger) -Sádovský, Stezja, Kaltenböck, Místecký, Saska, Bulva – Filipovský, Oliverius, Zika, Drnec, Řídel, Rudovský, Myšík, Šnajdr, Stibor, Šetka, Böhm, Nikl

Zdroj/foto: HC Děčín