Rubriky
Sport Zprávy

Děčín dal Milevsku osm branek, přesto nevyhrál

V rámci 29. kola druhé hokejové ligy přivítali na svém ledě hokejisté Děčína celek z jihu Čech, a to HC Milevsko. Utkání se nakonec změnilo v přestřelku, ve které padlo 17 branek a i když domácí ve třetí třetině vedli už 7:2, nakonec prohráli v prodloužení 8:9.

První třetina byla na branky velmi chudá, oba celky sice začaly útočně, kdy si dokázaly vytvořit hned v úvodu několik brankových příležitostí, ale brankáři obou celků byli pozorní. Dvakrát se do šance dostal Zika, jenž ujel sám na brankáře hostí, jenže ten ho pokaždé bravurně vychytal. Naproti tomu domácí Sklíba se proti hráčům Milevska také zaskvěl, když semaforem vychytal Duška. První branka padla ve 12. minutě, bohužel ale do domácí sítě. Hosté se dokázali prosadit z nenápadné akce střelou z prostoru mezi kruhy – 0:1. Poprvé do kabin se tak Děčínu dobře nešlo, neboť prohrávali o jednu branku.

Jenže druhá třetina byla opakem té první. Děčínští do ní doslova vlétli a během pěti minut dokázali otočit zápas ve svůj vlastní prospěch, kdy se postupně trefili Sádovský, Baránek, Myšík a Filipovský a rázem byl na ukazateli skóre stav 4:1. Ve 32. minutě ale skórovali hosté a rozdíl byl o dvě branky – 4:2. Ve 37. minutě ale domácí opět odskočili na rozdíl tří branek, když Zika v přesilové hře 5 na 3 dokázal propasírovat puk za záda brankáře hostí – 5:2 a tentokrát to byli jeho spoluhráči, kteří podruhé do kabin šli o poznání s lepší náladou, než po první třetině.

Třetí třetina začala ze strany Děčína stejně, jako ta první. Děčínští se dvěma slepenými góly v rozmezí jedné minuty dostali na skóre 7:2 a diváci v hledišti už věděli, že o zápasu je prakticky rozhodnuto a dožadovali se pověstné desítky. Ale to co se odehrálo v dalších minutách zápasu, v to by nevěřil snad ani ten největší snílek. Milevští totiž dokázali na vysoké vedení Děčína reagovat a v rozmezí pěti minut vsítili tři branky, a rázem byl stav 7:5. Domácím se ještě podařilo odskočit v 51. minutě Zikou na 8:5, ale to z jejich strany bylo bohužel vše. Milevští poté vstřelili další tři branky, ta poslední, vyrovnávací, padla pouchých dvacet vteřin před koncem třetí třetiny a i sami hráči hostí nevěřili, že dokázali tak nepříznivý stav skóre srovnat. Nutno ale podotknout, že hráči Děčína jim to svými chybami v obranném pásmu umožnili. Zápas tak dospěl do prodloužení, v němž dokonalý obrat dokázal pár sekund před koncem nastavené doby dokonat Hájek, jenž nadvakrát překonal bezmocného Sklíbu.

HC Děčín – HC Milevsko 8:9 PP (0:1, 5:1, 3:6-0:1)
Branky a nahrávky: 21. Sádovský (Olivierus), 22. Baránek (Rudovský), 24. Myšík (Stibor), 26. Filipovský (Myšík, Bulva), 37. Zíka (Filipovský, Místecký), 43. Místecký (Zíka), 43. Filipovský, 51. Zíka (Oliverius, Stezka) – 12. Müller (Urbanec), 32. Hájek (Urbanec), 45. Dušek (Procházka, Novák), 48. Fořt (Procházka), 50. Heřmánek (Novák), 52. Urbanec (Štych), 55. Klíma (Procházka), 60. Štych (Procházka), 65. Hájek

Sestava HC Děčín:
Sklíba (Lavinger) – Sádovský, Stezka, Kaltenböck, Drahorád, Saska, Hříbal, Místecký, Bulva – Filipovský, Oliverius, Zika, Vávra, Baránek, Šetka, Adámek, Böhm, Rudovský, Myšík, Stibor, Vacek

Zdroj/foto: HC Děčín