Rubriky
Turisti Zprávy

České Švýcarsko slavilo na veletrhu v Brně úspěchy

Od 12. do 15. ledna se již tradičně konal v Brně veletrh cestovního ruchu GO a REGIONTOUR 2012, na kterém se společně prezentoval region České Švýcarsko na stánku Ústeckého kraje spolu s dalšími třemi turistickými regiony – Krušné Hory, Dolní Poohří a České Středohoří. Na brněnském veletrhu se také udělovaly ceny. Velkou cenu cestovního ruchu získala kampaň Ústeckého kraje Brána do Čech a na 3. místě se v kategorii nejlepší marketingová kampaň umístilo České Švýcarsko, které zaujalo jak svým výstavním stánkem, tak poutavými propagačními tiskovinami – turistickým sezónním magazínem či sérií drobných suvenýrů (pexeso, stolní hra, leporelo atd.). Na slavnostním vyhlášení cen přebral ocenění za 3. místo Filip Brodský- ředitel společnost České Švýcarsko a Jiří Rak vedoucí destinační agentury stejnojmenné organizace.

Veletrhy cestovního ruchu Go a Regiontour si v uplynulých čtyřech dnech na brněnském výstavišti prohlédlo na 30.000 návštěvníků. Každý region se představil turistickými památkami, ale i místními specialitami, řemeslem a hudbou. K hlavním tématům patřilo putování za sakrálními památkami. Podle odborníků může církevní turistika napomoci zmírnit sezónní výkyvy v cestovním ruchu i rozdíly návštěvnosti v jednotlivých krajích.

„Největší zájem o České Švýcarsko projevovali hlavně čeští návštěvníci a to během čtvrtka a soboty“, uvádí Jiří Rak – vedoucí Destinační agentury ze společnosti České Švýcarsko a dále upřesňuje:“Návštěvníky veletrhu u našeho stánku zajímaly hlavně informace o cyklotrasách v Českém Švýcarsku a trasách pro rodiny s dětmi. Čím dál větší zájem je také o naše sousedy – tedy Saské Švýcarsko, řada lidí, kteří již navštívili České Švýcarsko se sem opět vrací a snaží se poznávat a navštěvovat turistické atraktivity v Sasku.“

České Švýcarsko o.p.s.
Křinické nám. 1161/10
Krásná Lípa 407 46
Tel: +420 412 383 000
www.ceskesvycarsko.cz