Rubriky
Zprávy

Události MP Děčín

Dne 27. 12. 2011 v 19.45 hod. zadržela hlídka MP při kontrolní činnosti v DC1 řidiče, který usedl za volant, ačkoli má vysloven zákaz řízení motorových vozidel. Podezřelé vozidlo hlídka zaznamenala v ul. Oblouková. Hlídka si jej všimla kvůli nefunkčním zadním světlům. Vozidlo řídil dvaatřicetiletý muž z Děčína. Na místo byla přivolána hlídka Policie ČR, která si řešení události převzala. Podle zjištění policistů má muž zákaz řízení vysloven až do konce roku 2013.

Dne 27.12.2011 v 11.20 hod. oznámila prodavačka obchodu v DC4 zadržení osoby přistižené při krádeži zboží. Na místo byla vyslána hlídka MP, která zjistila, že zadrženým je čtyřicetiletý muž z Ústí nad Labem. V obchodě odcizil věci v hodnotě tisíc korun. Na místo byla přivolána hlídka PČR, která si věc převzala k dalšímu šetření.

Dne 26.12.2011 v 01.40 hod. oznámila obsluha z herny v DC9, že má problémy s podnapilým hostem, který slovně napadá ostatní návštěvníky herny. Na místo byla vyslána hlídka MP, která zjistila, že problémovým zákazníkem je šestatřicetiletý muž z Jílového, se kterým hlídka MP již několikrát řešila řadu přestupků proti veřejnému pořádku. Na výzvu hlídky, aby opustil hernu, muž nereagoval a snažil se hlídku fyzicky napadnout. Strážníci proti muži použili donucovací prostředky a zpacifikovali jej. Řešení události převzala přivolaná hlídka PČR.

Dne 25.12.2011 ve 22.37 hod. oznámila obsluha restaurace v DC4, že v provozovně došlo k fyzickému napadení mezi dvěma muži. Na místo byly vyslány hlídky MP, které zjistily, že jednatřicetiletý muž napadl pěstmi jednoho z hostů a způsobil mu krvácející zranění hlavy. Na místo byla přivolána hlídka PČR, která řešení události převzala.

Dne 25.12.2011 v 08.05 hod. zjistil strážník MP rozbité skleněné dveře v prostoru vchodu do obchodního domu v DC4 a uvnitř ležícího muže ve spacáku. Jednalo se o čtyřiadvacetiletého muže z Děčína. Vzhledem k tomu, že v daném případě se mohlo jednat o spáchání trestného činu poškozování cizí věci, byla na místo přivolána hlídka PČR, která si věc převzala k dořešení.

Dne 24.12.2011 ve 21.54 hod. oznámila žena z DC21, že v ul. Bynovská se nachází několik mladíků, kteří se baví tím, že se vozí v plastových kontejnerech na tříděný odpad. Na místo byla vyslána hlídka MP, která několik metrů od kontejnerů spatřila postávat čtyři mladíky ve věku čtrnáct až sedmnáct let. Všichni se doznali, že na kontejnerech jezdili. Poškození kontejnerů nebylo dle hlídky zjištěno. Záležitost proto hlídka vyřešila domluvou.

Dne 24.12.2011 v 08.00 hod. oznámila ostraha obchodního domu v DC5, že se před provozovnou neustále pohybuje nějaký opilec a obtěžuje nakupující. Na místo byla vyslána hlídka MP, která sdělila, že se jedná o dvaatřicetiletého bezdomovce, který byl pod vlivem alkoholu. Strážníci dotyčného z místa vykázali.

 Zdroj: MP Děčín