Rubriky
Sport Zprávy

Předsilvestrovský zápas fanoušků proti hráčům „A“ – týmu

V úterý 27. prosince se v děčínském ČEZ Sportcentru odehrál velmi interesantní zápas, ve kterém se proti sobě postavily týmy děčínských fanoušků a hráčů ligového celku, kteří však nastoupili s mírným! handicapem – a to v klasických boxerských rukavicích.

Koučem týmu fanoušků byl jinak právě lodivod Sanderse a spol. Pavel Budínský, kdežto jejich protivník se ocitl tím pádem v patové situaci a musel se odtrénovat „sám.“  

Samotný zápas, kterému přihlíželo slušně (až nečekaně) zaplněné hlediště, začal náporem týmu hráčů, kteří se brzy ujali vedení 6:0. To však nechalo klidným i jejich kouče, který prý šetřil time-outy na horší časy…Po úvodním náporu se však fandové oklepali a do konce první desetiminutovky manko snížili. Ve druhém kvartálu se i díky trojce podařilo dostat fanouškům až do čtyřbodového vedení, ale to pro změnu hráči smazali a po poločase vedli o dva body. Ve druhé půli se odehrával na hřišti tuhý boj, akce střídala akci podobně jako v napínavých filmech – i přes velkou snahu se ale již týmu fanoušků otočit nepodařilo, ale po velmi dobrém a bojovném výkonu nakonec padli se ctí 22:28.  

Po rozloučení se se soupeřem a podání rukou se však většina týmu fanoušků nechtěla smířit s porážkou, a tak si okamžitě zamířila vyřídit účty s rozhodčím utkání, nejmenovaným Radkem Kroupou. Ten újmě na zdraví a případné inzultaci ušel jen díky včasnému zásahu několika pořadatelů, přesto i při jeho odchodu do šaten letěly éterem hlášky o tom, že fanoušci ví, kde parkuje – takže mu propíchají gumy, i kde bydlí, takže může očekávat nečekanou návštěvu…:-)

Po skončení zápasu byl prostor pro dotazy fanoušků, kterým byl k dispozici kompletní tým hráčů, trenér Pavel Budínský i celý realizační tým. Dotazy byly velmi pestré – John Boyer porovnával prostředí, fanoušky a hru v Česku s univerzitou, Tarvis Williams odpovídal na svou přítomnost (i budoucnost) i otázku ohledně své bujné kštice, na vedení přilétla např. otázka kdy se podaří Děčínu vyhrát titul, sportovní manažer Kuba Důra odpovídal na otázku ohledně možnosti sehrání některého ze zápasů kvalikace ME 2012 v Děčíně a s tím související dotaz padl i na kouče Pavla Budínského ohledně složitosti kvalifikační skupiny a šancí na postup. Celkově se beseda velmi vydařila, což po jejím skončení ocenily obě strany.  

Ale pozor, ještě tu máme pokračování se sudím R. K.! – ten si nehodlal pošramotit svou pověst a tak po skončení besedy zavítal neohroženě mezi děčínské fans i do jejich oblíbené restaurace. Tam se je vážení snažil uplatit různými dárky, a to triky, pexesy a dalšími věcmi! Načež někteří dar přijali, ale ti „neúplatní“ nemohli jeho přítomnost dlouho překousnout. Nakonec však došlo k přátelskému posezení a tento mladý začínající rozhodčí dostal pokyny, jak by měl řídit příští utkání, což kvitoval, takže kdo si bude chtít před příštím špílem vsadit na tým fanoušů, rozhodně neprohloupí! :-)

Každý jistě z následujícících řádků pozná, co je myšleno vážně a co opravdu již se silvestrovskou nadsázkou. Všem zúčastněným i sponzorovi utkání, Termu Děčín, ještě jednou mockrát děkujeme a těšíme se na setkání na dalších podobných akcích. A nyní již všichni zbrojme hlasivky na 30. prosince, kdy k nám dorazí další ligový soupeř, slovenské Levice – Win Together!!!

Zdroj: www.bkdecin.cz