Rubriky
Sport Zprávy

O svém vítězství rozhodli hráči Děčína už v první třetině

Poslední utkání v letošním kalendářním roce sehráli hokejisté Děčína na ledě nedaleké Bíliny. S tímto celkem nemají Děčínští dobrou vzájemnou bilanci, oba zápasy totiž s nováčkem soutěže prohráli.

Utkání začalo minutou ticha, neboť v celé zemi probíhá státní smutek za zesnulého exprezidenta Václava Havla a hokejisté a hráči v hledišti tak uctili jeho památku.

Děčínští se do utkání opravdu opřeli, neboť první třetinu vyhráli 5:0. Už ve čtvrté minutě rozvlnil domácí síť Zika – 0:1. O minutu později byl úspěšný jeho kolega z útoku Oliverius a vedení bylo rázem dvoubrankové – 0:2. Ve 13. minutě se podruhé zapsal do střeleckých statistik Zika – 0:3, po něm se přesně trefil obránce Sádovský – 0:4. V závěru prvního dějství se ještě prosadil další z obránců, Stezka a vypadalo to s domácími velmi špatně – 0:5.

Jenže hostům se ve druhé třetině brzy povedlo vsítit branku, ve 23. minutě byl úspěšný Pozdena a načal tak střelecké hody na straně svého týmu. Ve 32. už bylo vedení Děčína jen o dvě branky, protože se dvěma slepými brankami dokázali střelecky prosadit Salač a Havlůj a rázem to bylo 3:5.

Do třetího dějství šli domácí s tím, že se ještě pokusí s utkáním něco udělat. Ve 43. minutě dokonce snížil na rozdíl jediné branky Polák a drama bylo na světě – 4:5. Jenže Děčín nic takového nepřipustil a utkání nakonec dovedl do vítězného konce a z ledu Bíliny přivezl všechny tři body. 


HC Draci Bílina – HC Děčín 4:5
(0:5,3:0,1:0)
Branky a nahrávky: 
23. Pozdena (Salač, Havlůj), 30. Salač (Szakal, Pozdena), 32. Havlůj (Pozdena), 43. Polák (Hrubant) – 4. Zika (Filipovský), 5. Oliverius (Zika), 13. Zika (Filipovský, Stezka), 14. Sádovský (Oliverius), 19. Stezka (Sádovský, Filipovský)

Zdroj/foto: HC Děčín