Rubriky
Zprávy

Zpravodajství Policie České republiky

Směle ulicemi
RUMBURK – Ve čtvrtek letošního sedmnáctého listopadu zavítal do spárů společné policejní hlídky v Rumburku jednadvacetiletý řidič osobního vozidla VW Golf. Při silniční kontrole byla tamními strážci zákona odhalena skutečnost, že je nejen pod vlivem návykové látky. Navíc oplývá zákazem řízení motorových vozidel. V tuto chvíli již smělý nezbeda čelí sdělení podezření z trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.

Prošel bez placení
DĚČÍN – Nevítaný zákazník obchodního centra v Ústecké ulici brousil mezi regály s elektronikou. V jeho hlavě se v tu chvíli zrodil nápad, a tak pod svou bundu ukryl vystavený DVD přehrávač. Střeženým prostorem placené zóny prošel bez placení, a tak byl následně zajištěn i s ukradeným zbožím. Sedmadvacetiletý mladík si téměř v zápětí vyslechl ústy policejního inspektora sdělení podezření z krádeže, za což mu soudce může udělit až dvouletý trest odnětím svobody.

Neplnil, ač měl
DĚČÍN – Trojnásobný otec opomíjí již bezmála celých šest let zákonnou povinnost ve prospěch svých tří dětí, jenž mu byla uložena soudem. V rodinných rozpočtech pečujících protějšků tak chybí necelých sedmnáct set korun měsíčně. Dluh na neuhrazených alimentech se vyšplhal až k částce osmdesáti sedmi tisícům, a tak bylo neplatícímu otci policejním vyšetřovatelem sděleno obvinění pro trestný čin zanedbání povinné výživy, za což mu v případě odsouzení hrozí až dva roky vězení.

Zloději kanálů
DĚČÍN – Děčínským kriminalistům se v uplynulých dnech podařilo odhalit dvojici pachatelů, jenž mají na svém kontě osm případů krádeží kanálových vík za sto jedenáct tisíc korun. Na své zločinecké výpravy vyráželi po celém území města Děčína od začátku letošního září až do konce listopadu 2011. Oba si vyslechly ústy děčínských vyšetřovatelů obvinění z trestného činu krádeže, za což trestní zákoník nabízí až pětileté odnětí svobody.

Telefon na cizí účet
Jak slepý k houslím přišel ke smlouvě s telefonní společností mladý muž z Děčína. Neznámý filuta ji totiž na jeho osobní údaje uzavřel v uplynulém období. Způsobil tak škodu za téměř deset tisíc korun. Po pachateli pátrají policisté z obvodního oddělení. Budou-li úspěšní, může se zodpovídat z trestných činů podvodu a poškození cizích práv. Za to hrozí až dvouleté odnětí svobody.

Navrátila neznal, poznal zákon
Varnsdorfští policisté objasnili případ odcizeného vozidla, ke kterému došlo nedávno na Mělnicku. Sedmadvacetiletý muž z Varnsdorfu si zde od jeho majitele půjčil klíčky a s automobilem odjel, aniž by se jej obtěžoval vrátit. Důvěřivci zbyla jen škoda za zhruba patnáct tisíc korun. Včera si vykutálený nenechavec ve zkráceném přípravném řízení vyslechl podezření z přečinu krádeže. Soudce ho za ni může odměnit až dvouletým pobytem v nápravném zařízení.

Zmizely kamery
Policisté z obvodního oddělení v Děčíně řeší případ, kdy neznámý lapka z budovy jedné zdejší firmy odmontoval dvě průmyslové kamery v hodnotě předběžně kolem čtyřiceti tisíc korun. Tím riskuje za přečin krádeže až dvouletý pobyt ve vězení v případě, že bude dopaden.

Policisté nalezli podezřelé papírky
Včera v pozdních večerních hodinách objevili policisté z pražské pořádkové jednotky u kontrolovaného osmatřicetiletého muže osm složených papírků s obsahem bílého prášku vypadající jako takzvaná psaníčka. Materiál byl zaslán k odborné expertíze na specializované pracoviště. Pokud by se potvrdilo, že jde o zmiňovanou drogu a navíc v množství větším než malém, mohl by z toho být trestný čin přechovávání omamné a psychotropní látky a jedu.

Řádil se sekerou v ruce
BENEŠOV NAD PLOUČNICÍ – Se sekerou v ruce zaútočil v polovině letošního července na zaparkovaný odstavený vůz ve Starém Šachově. Šestatřicetiletému muži padlo za oběť nejen přední osvětlení vozu, ale i jeho zrcátko a zadní lampa. Jeho majitel navíc od rozlíceného muže zinkasoval několik úderů do oblasti hlavy, díky čemuž v tuto chvíli již čelí sdělení podezření ze spáchání trestného činu výtržnictví a poškození cizí věci. Kromě toho bude vyzván k uhrazení šedesátitisícové škody, kterou svým jednáním způsobil. Muži za překročení zákona hrozí až dvouletý trest odnětím svobody.

Přišel o telefon za sedmnáct tisíc korun
DĚČÍN – Během pátečního podvečera osmnáctého listopadu letošního roku byl při vstupu do děčínské internetové kavárny připraven svůj mobilní telefon jeden z děčínských obyvatel. Při vstupu do místního podniku, svírajíc telefon v ruce, se k němu náhle přimotal smělý lapka, jenž po něm chmátl a utekl pryč. Díky vynikající práci policistů děčínské obvodního oddělní byl vykutálený chmaták nejen lapen, ale v tuto chvíli již čelí sdělení podezření pro trestný čin krádeže. V případě odsouzení si může jít odpočinout do chládku až na dva roky.

Okradené návštěvnice
VARSNDORF – Ve čtvrtek čtyřiadvacátého listopadu odpoledne zavítala do varsndorfského plaveckého areálu dvojice dívek. Své osobní věci si uložily v šatně do vybraných skříněk místního bazénu a odešly se koupat. Po jejich návratu na ně čekalo nemilé překvapení v podobě odcizení jejich uskladněné finanční hotovosti. Nezbedný návštěvník si přišel na dvaadvacet stovek. Na krádeži peněz již v tuto chvíli pracují policisté z místního obvodního oddělení.

Nepříjemná zkušenost
DĚČÍN – V jednom z děčínských obchodních domů zmizela v pátek během odpoledne rukou neznámého lapky značková kabelka světoznámé značky i s jejím obsahem. Její majitelka vyčíslila škodu na necelých osmadvacet tisíc korun. Policisté místního oddělení zahájili pátrání nejen po pachateli krádeže, ale současně i odcizených věcech. V případě nálezu věcí, jenž mohou být odhozeny v blízkém okolí Ústecké ulice, kontaktujte, prosím, nejbližší policejní útvar, jenž zajistí návrat věcí zpět jejich majitelce.