Rubriky
Zprávy

Události MP Děčín

Dne 27. 11. 2011 v 20.15 hod. oznámil občan, že před prodejnou v DC4 se perou dva mladíci. Hlídka MP na místě kontaktovala dvacetiletého mladíka z Děčína, který z neznámých důvodů začal slovně urážet kolemjdoucí, kteří si jeho jednání nenechali líbit. Hlídka MP mladíkovi uložila blokovou pokutu za narušování občanského soužití a z místa jej vykázala.

 

Dne 27.11.2011 v 00.40 hod. oznámil občan napadení před diskoklubem v DC6. Na místo byly vyslány dvě hlídky MP. Strážníci na místě zjistili, že dvaatřicetiletého muže napadli dva mladíci ve věku dvacet a osmnáct let. Na místo se následně dostavila hlídka PČR, která si událost převzala k dořešení. Vzhledem k tomu, že napadený měl viditelná zranění, byla na místo přivolána záchranka a muže převezla na ošetření do nemocnice.

 

Dne 25.11.2011 ve 20.20 hod. oznámil občan, že v DC8 se na parkovišti před základní školou pere větší množství lidí. Na místo byly vyslány hlídky MP a byla vyrozuměna Policie ČR. Strážníci na místě zjistili, že do rvačky je zapojeno celkem pět osob. Situaci hlídky na místě uklidnily, jednomu zraněnému musela být přivolána záchranka. Podle zjištění strážníků konflikt vyprovokovali tři útočníci ve věku dvacet a třicet pět let, kteří napadli dva muže ve věku dvacet tři a šedesát jedna let. Následně se na místo dostavila hlídka Policie ČR, která si celou věc převzala k dalšímu šetření. Vzhledem k tomu, že zraněný muž byl agresivní, asistoval u jeho převozu do nemocnice strážník MP.

 

Dne 25.11.2011 v 16.35 hod. oznámila pracovnice hypermarketu v DC5  spící ženu u vchodu do provozovny. Na místo byla vyslána hlídka MP, která na místě zjistila opilou šestačtyřicetiletou ženu z Rataje nad Sázavou. Žena neměla viditelné zranění, přivolání lékaře i jakoukoli jinou pomoc od hlídky MP odmítla. Hlídka ženu z místa vykázala.

Dne 24.11.2011 v 15.00 hod. oznámil občan, že v DC4 v budově Hl. nádraží se nachází dva muži a vulgárně všechny kolemjdoucí napadají. Na místo byla vyslána hlídka MP, která zastihla dva silně podnapilé muže ve věku padesát čtyři a čtyřicet jedna let. Hlídka na místě zjistila, že jeden z mužů znečistil schody zvratky. Pod dohledem strážníků po sobě muž nepořádek uklidil. Následně se na místo dostavila hlídka Policie ČR a záležitost si převzala k dalšímu šetření.

 

Dne 24.11.2011 ve 13.40 hod. oznámila na OS MP zaměstnankyně prodejny v DC1, že se v prodejně někdo pokoušel odcizit nějaké zboží. Na místo byla vyslána hlídka MP, která zjistila, že se mělo jednat o mladou dvojici. Hlídka nedaleko prodejny obě osoby podezřelé z krádeže zadržela. Jednalo se o osmnáctiletou ženu a dvacetiletého muže z České Lípy. Vzhledem k tomu, že se dvojice nemohla prokázat doklady totožnost, byla hlídkou MP převezena na OO PČR, která si celou záležitost převzala k dalšímu šetření.

 

Dne 24.11.2011 v 7.25 hod. spatřila hlídka MP v DC1 v ul. Myslbekova vozidlo Škoda Fabia, které zastavilo v zákazu zastavení a řidič odešel na nákup do prodejny. Po delší době z prodejny přišel řidič, jednalo se o devětatřicetiletého muže z Děčína. Jelikož se následně ukázalo, že vozidlo nemá platnou STK, byla na místo přivolána hlídka Policie ČR, která si celou záležitost převzala k dalšímu šetření.