Rubriky
Sport Zprávy

Děčínští vítěznou šňůru neprodloužili, v Klášterci inkasovali devítibrankový debakl

Do Klášterce nad Ohří zajížděli hokejisté Děčína v neděli 13.11.2011 a pokusit se navázat na vítězná utkání. To se ale bohužel nepodařilo a na ledě suveréna druhé ligy inkasovali těžký debakl v podobě devíti branek.

Skóre utkání otevřel už ve třetí minutě Polanský, jenž zásluhou Řepíka rozvlnil síť hostující branky poprvé – 1:0. O sedm minut později ale bylo vyrovnáno. Mladíček v první formaci Vávra dokázal dopravit puk do branky domácích – 1:1. Na konci 12. minuty ale Klášterec opět vedl. Kolčava napřáhnul od modré čáry a nedal brankáři Děčína žádnou šanci – 2:1. V úvodu 14. minuty bylo vedení domácích již o dvě branky. Pražák po akci s Miklovičem potřetí rozradostnil své spoluhráče – 3:1. Klášterečtí byli na koni a ve vzduchu visela další branka. Tu přidal minutu před koncem prvního dějství znovu Pražák – 4:1 a domácí tak šli poprvé do kabin s lepším pocitem, než hosté.

Do druhé třetiny šli hosté s tím, že nemají co ztratit a pokusit se s utkáním ještě něco udělat. To se ale nepovedlo, Klášterec se vezl na vítězné vlně a tak také ve druhé třetině pokračoval. Ve 24. minutě tečoval střelu od modré čáry Hofmeister a puk skončil za zády hostujícího brankáře – 5:1. A za pouhých dvanáct vteřin padla další branka. Takřka téměř ihned po buly dostal Polanský přesnou přihrávku takřka přes celé kluziště a v pohodě zavěsil pošesté – 6:1. Ve 29 minutě lovil Petrásek posedmé puk z branky hostí, když Kalinovič zavěsil puk pod horní tyčku – 7:1. Účet druhé třetiny uzavřel ve 33. minutě opět Kalinovič, který zasunul puk za bezmocného Petráska – 8:1. 

Třetí třetina už tolik bohatá na branky nebyla. Do 50. minuty byla na programu série vyloučení, dokonce Děčín se musel bránit ve třech proti pěti borcům z Klášterce, ale domácím se dvojnásobnou početní výhodu využít nepodařilo. V 55. minutě se dvojnásobná přesilovka naskytla Děčínu, ale ač si vytvořil několik šancí, zkorigování stavu se nekonalo. Naopak v úplném závěru zápasu ještě Toman zvýšil na konečných 9:1. Děčín tak po sérii čtyř výher padl, na lídra druhé ligy neměl síly.

HC Klášterec nad Ohří – HC Děčín 9:1 (4:1, 4:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 4. Polanský (Kocek, Řepík), 12. Kolčava (Řepík, Kalinovič), 14. Pražák (Miklovič), 19. Pražák (Freiberg), 24. Hofmeister (Ptáčník, Kolčava), 24. Polanský (Kalinovič, Kolčava), 29. Kalinovič (Freiberg), 33. Kalinovič, 60. Toman (Jáchym) – 11. Vávra (Kaltenböck, Oliverius)

Sestava HC Děčín: 
Zámostný (Petrásek) – Sádovský, Kaltenböck, Drahorád, Stezka, Hříbal, Místecký, Saska, Vávra, Oliverius, Zika, Filipovský, Baránek, Böhm, Myšík, Chládek, Šnajdr, Stibor, Řídel, Drnec
Zdroj/foto: HC Děčín