Rubriky
Sport Zprávy

Nálada je výborná, říká po čtyřech vítězstvích v úvodu sezony Pišta

Rychlonohý křídelník se mimojiné v rozhovoru rozpovídal také o „odměnách“ za vítězství od kouče Pavla Budínského, pochválil výbornou atmosféru v derby s Chomutovem, vrátil se krátce ještě k úžasnému zápasu s Nymburkem a přiblížil cíle týmu do nejbližších utkání…

Pišto, po nedělním vítězství v Chomutově vede náš celek ligu s bilancí 4-0. Prozraď, jaká nyní vládne v kabině nálada?
Nálada je v šatně samozřejmě výborná. Všichni si užíváme každé výhry (široce se usmívá).

Dostanete za výborné výsledky nějakou odměnu od kouče Pavla Budínského, např. den volna navíc?
Myslím, že není čas na nějaké odměny. Je začátek sezóny. Sice velmi vydařený, ale vše je stále před námi. Je pravda, že si většinou po vyhraném zápase dáme na zahřátí krátký fotbal, ale ani to není pravidlem.

Když bys měl zhodnotit naše poslední vystoupení proti Levhartům, jak se ti zamlouvala atmosféra při derby, průběh utkání a co říkáš na výkon domácího celku – má podle tebe na to udržet se v MNBL či bojovat ještě o vyšší pozice?
Tak atmosféra byla výborná a musím říct, že mě velmi mile překvapila. Co se týče zápasu, tak to se dá shrnout jednoduše. První poločas výborný, druhý už tzv. holomajzna. Nicméně vítězství se počítá a my musíme hledět směrem k dalším střetům. Každopádně si jsem jistý, že se společně s trenérem vrátíme k chybám, zejména z druhé půle, kterých tam bylo dost. Myslím, že to Chomutov jako nováček mít lehké nebude, ale věřím, že ligu udrží. Umístění si tipovat netroufnu. To záleží na spoustě faktorech.

Ještě před zápasem v Chomutově se ale dlouho mluvilo (a ještě asi i mluvit bude) o našem famózním a vysokém vítězství nad Nymburkem. Co tomu říkali tvoji známí a kamarádi, dostal jsi hodně gratulací?
Je pravda, že se ozvali kamarádi, o kterých jsem už dlouho neslyšel, což bylo příjemné. Ale já bych už Nymburk nechal Nymburkem a šel dál. Jak jsem říkal, vše je ještě před námi. Výhra je velmi cenná, ale nikdo nám díky této výhře nedá nic zadarmo. Ba naopak.

Na konci týdne vycestujete na „trip“ a během tří dnů sehrajete dvě utkání (nejprve v sobotu v Opavě a následně v pondělí v Levicích). Jaký výsledek z tohoto dvojutkání se dá považovat za úspěch? Budou také dva zápasy v tak krátkém časovém sledu hodně fyzicky náročné?
My si během přípravy měli možnost zahrát tři utkání během tří dnů a to proti velmi kvalitním evropským celkům. Ze všech těch střetů jsme vyšli vítězně. A tak je více než jisté, že za úspěch můžeme považovat jen 4 body (usmívá se).

Jak dlouho tedy vůbec plánujete udržet vítěznou sérii?
To je přece všem jasné…Co nejdéle to bude možné (na závěr se šibalsky usměje).

Zdroj: www.bkdecin.cz

Foto: Luděk Černý, Princip