Rubriky
Zprávy

Zpravodajství Policie České republiky

Vše je nakonec jinak 
VARNSDORF – Pět mladíků mu včera lehce po osmé hodině večer zahradilo cestu a požadovalo od něj cigarety. Když jim je nedal, použili násilí a výhrůžky. Ty v jednadvacetiletém muži vzbudily obavy o jeho život, a tak jim odevzdal vše, co u sebe měl. Poté útočníci odešli Moravskou ulicí pryč a přepadený muž se obrátil na policii. Nepříjemnou skutečnost už v tuto chvíli šetří tamní muži zákona. V případě, že se jim podaří pachatele trestného činu loupeže dopadnout, mohou vyinkasovat až desetiletý trest odnětí svobody.

V průběhu policejního vyšetřování bylo dnešního dne, tj.13.9.2011, zjištěno, že výše uvedený jednadvacetiletý muž si celou událost vymyslel, proto bude celá věc s přihlédnutím ke zjištěným informacím v průběhu následujících dní odložena. Zjištěnými informacemi pominuly důvody dalšího prověřování.

Napadena před knihovnou
VARNSDORF – Právě v tuto chvíli  ústy policejní vyšetřovatelky promlouvá  k pachatelce včerejšího napadení před městskou knihovnou zákon. Osmnáctiletá žena, procházející v pondělí 12.9.2011 ve tři čtvrtě na osm večer Otáhalovou ulicí ve Varnsdorfu, byla napadena místní rodačkou nejprve slovy a poté i několika údery a kopy. Ty směřovala útočnice na hlavu povalené oběti. Za tento atak čelí obviněná žena hned dvěma  obviněním  a to z přečinu výtržnictví a trestného činu těžkého ublížení na zdraví ve stádiu pokusu. O výši trestu rozhodne soud. 

Za pět minut dvanáct 
DĚČÍN – Krátce před sobotní půlnocí desátého září 2011 přistála na nose mladého sedmadvacetiletého muže na děčínském Komenském náměstí rána. Před skupinkou přítomných k napadenému mladíkovi přispěchal neznámý útočník, věnoval mu úder do obličeje a rychle zmizel pryč. Noční potyčku už v tuto chvíli šetří místní policejní inspektoři coby výtržnictví.
 
Vystřelil hned dvakrát 
VARNSDORF – Během bezpečnostního opatření, probíhajícího v sobotu 10.9.2011 v rámci ohlášených veřejných demonstrací ve Šluknovském výběžku, došlo při kontrole linkového autobusu na kruhovém objezdu v Jiřetíně pod Jedlovou z rukou pětatřicetiletého muže ke dvěma výstřelům z plynové pistole. Útočník svou zbraň namířil na policisty, konající kontrolu na příjezdových komunikacích. Obviněný muž byl v důsledku svého protiprávního jednání na místě zadržen a eskortován na varnsdorfskou policejní stanici, kde si v zápětí vyslechl obvinění pro trestný čin násilí proti úřední osobě.
 
Nestačila to! 
RUMBURK – Včerejší nedělní odpoledne bylo pro majitele odstavené červené Felicie, parkující ve Starých Křečanech u domu,  velkým překvapením. Lehce po čtvrté hodině odpolední na svém pozemku nachytal zlodějku. Ta se pomocí vlastního pracovního nářadí snažila získat benzín z nádrže odstaveného vozu. Leč to se jí nepovedlo, a tak místo toho dnes čelí policejnímu vyšetřování kvůli podezření z trestných činů krádeže a porušování domovní svobody. V jeho závěru může získat až tříletý trest odnětím svobody.
 
Poničil auto i sebe 
DEČÍN – V časných ranních hodinách jedenáctého září letošního roku se děčínským Bynovem ozvala rána. Pocházela ze střetu osobního vozidla s dopravní značkou. Projíždějící Honda Accord v levotočivé zatáčce narazila čelně nejdříve do místní dopravní značky, poté i do přilehlého plotu patřící k domu na Teplické ulici. Poté se vlivem nárazu přetočila na střechu a zastavila se až o několik metrů dál v protisměru.  Řidič vozu, který v tu dobu již neoplýval řidičským oprávněním, byl s poraněními převezen do místní městské nemocnice. Neblahou životní zkušenost zaznamenala hlídka dopravní policie a v příštích dnech bude celá věc šetřena s podezřením na porušení paragrafu 337/1a trestního zákoníku. Za trestný čin maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání může soud uložit až tříletý pobyt za mřížemi.   

Výrobce pervitinu obviněn
Obvinění z nedovolené výroby psychotropních látek a jedů si ve středu z úst rumburských kriminalistů vyslechl sedmačtyřicetiletý muž. Domovní prohlídkou, kterou policisté provedli společně se členy Národní protidrogové centrály, završili období usilovné práce, kterou případu věnovali. Při ní strážci zákona nalezli předměty zjevně sloužící k výrobě drogy zvané Pervitin a látku, která by měla být drogou samotnou. To potvrdí nebo vyvrátí odborná expertíza. Trestně stíhanému hrozí až desetileté vězení.
 
 
Popůlnoční rvačka 
Ve středu po půlnoci se v jedné šluknovské restauraci odehrála potyčka, do které byly zataženy minimálně tři osoby. V současné době policisté událost šetří jako výtržnictví, kdy provádí výslechy zúčastněných i svědků a snaží se určit, kdo jakou úlohu v konfliktu hrál. Dle posledních informací zatím nikdo nevyhledal lékařskou pomoc. Případ si v nejbližší době převezmou kriminalisté z Rumburku.
 
 
Přepadení ve Varnsdorfu 
Včera kolem sedmé hodiny večerní přepadla skupinka přibližně tří až pěti neznámých pachatelů na ulici ve Varnsdorfu osmačtyřicetiletou ženu. Neznámým předmětem jí udeřili do obličeje, sebrali z kapsy mobilní telefon v hodnotě tisíc korun a utekli. Policie případ šetří jako loupež a intenzivně po pachatelích pátrá. Zároveň prověřuje i rasový podtext této události.
 
 
Krádež bicyklu vyřešena 
Policisté z rumburského obvodního oddělení dopadli čtyřiadvacetiletou dívku, která by měla mít na svědomí odcizení kola za více než pět tisíc korun z jednoho místního domu. Nyní má ve zkráceném přípravném řízení nadělené podezření z krádeže a čelí hrozbě až dvouletého pobytu ve vězení.
 
 
Odcizení peněženky objasněno 
Ve středu zadrželi rumburští kriminalisté pětadvacetiletého mladíka, který měl zhruba před měsícem ve Varnsdorfu strčit do sedmapadesátiletého pána, který upadl na zem, přičemž mu vypadla z nákupní tašky peněženka, které se zmocnil a utekl. Způsobil tak poškozenému škodu ve výši necelých devět tisíc korun. Včera proti němu strážci zákona zahájili trestní stíhání pro krádež na osobě a neoprávněné opatření platebního prostředku. Obviněnému hrozí až tříleté vězení.
 
 
Hliník ve sběrně neskončil 
Podezření z trestného činu krádeže vloupáním sdělili policisté ze Šluknova dvěma výtečníkům, kteří minulý měsíc vnikli do místní budovy. Odtud odcizili hliníkové okenní lišty za více než tisíc korun, které se pokusili odevzdat do sběrny. To jim ale překazili místní strážníci. Mladíkům hrozí až dvouletý pobyt v nápravném zařízení.
 
 
 

por. Bc. Vojtěch Haňka
Tiskový mluvčí
Preventivně informační skupina Děčín