Rubriky
Zprávy

Zpravodajství Policie České republiky

Cizí peněženka v cizím pokoji
Děčínští kriminalisté včera obvinili z krádeže a porušování domovní svobody trojici mladíků. Ti začátkem minulého měsíce vnikli do neuzamčeného hotelového apartmánu v okolí Jetřichovic, kde odcizili peněženku s doklady a hotovostí ve výši přes pět tisíc korun. Výtečníci ve věku osmnáct až dvaadvacet let si tak vysloužili hrozbu až dvouletého vězení.

Za sportem nepřišla
Pro krádež vloupáním řeší policisté z obvodního oddělení dvacetiletou ženu. Ta se v uplynulém období měla třikrát vloupat do šatních skříněk ve sportovním areálu v Děčíně, kde sebrala dohromady necelých patnáct set korun. Strážci zákona ji ale nakonec vypátrali. Nyní nad ní visí hrozba až dvouletého pobytu v nápravném zařízení.

Odnést čokolády se nezdařilo
Pro čokolády si do jednoho varnsdorfského marketu včera podvečerních hodinách zašli dva mladí muži. Vzali pět kousků a uložili hned do batohu, aby se u pokladen nezdržovali placením. Nakonec je při odchodu zdrželi pracovníci ostrahy. Tam se cesty rozdělily. Zboží putovalo zpět do regálů a mladíky si převzali policisté, kteří je pro krádež řeší ve zkráceném přípravném řízení.

Na nástupišti přišla o kabelku
Přímo na nástupišti děčínského nádraží strhl včera neznámý lapka kabelku z ramene osmasedmdesátileté ženě. Tím ji připravil o mobilní telefon, peníze a další věci. Celková škoda přesáhla hranici sedmi tisíc korun. Po pachateli pátrají policisté z železničního oddělení.

Platit v obchodech se musí
Sedm čokolád za necelé tři stovky si včera v jednom děčínském marketu z regálu odebrala třicetiletá žena z Děčína. Vynechala však důležitou fázi pro jejich legální nabytí a přes pokladny prošla bez zaplacení. Tak se stalo, že záhy ocitla na obvodním oddělení policie. Tam si vyslechla ve zkráceném přípravném řízení podezření z krádeže. Nepříjemné na tom je, že v posledních třech letech byla za obdobnou trestnou činnost trestána. Díky tomu jí hrozí až tříletý pobyt v nápravném zařízení.

Dveře za nic nemohou
Podezření z přečinu poškození cizí věci si vysloužil jednadvacetiletý mladík z Děčína. Úmyslně totiž kopnul do plastových dveří jednoho podniku a zanechal na nich škodu za zhruba deset tisíc korun. Případ řeší ve zkráceném přípravném řízení policisté z obvodního oddělení. Ničiteli hrozí až roční odnětí svobody.

Ženu ani květinou neuhodíš
Přímo na ulici v Děčíně měl fyzicky napadnout svou bývalou přítelkyni čtyřicetiletý muž. Pak měl vzít jejich společnou dceru a začal z místa unikat. Po chvíli byl zajištěn hlídkou policistů a převezen na obvodní oddělení, kde mu strážci zákona ve zkrácenku nadělili podezření z výtržnictví. Za tento přečin je možné udělit trest až dvouletým odnětím svobody.

V objektu neměl co dělat
Podezření z pokusu krádeže vloupáním si včera na obvodním oddělení v Děčíně vyslechl dvaadvacetiletý mladík. Ten před pár dny vnikl do objektu bývalé továrny, kde přitom poškodil dveře a způsobil škodu přesahující desetitisícovou hranici. Nyní čelí hrozbě až dvouletého pobytu ve vězení.

Pytel plný součástek
VELKÝ ŠENOV – Ani necelé tři metry vysoká zídka v pátek letošního patnáctého srpna neodradila dva podnapilé výtečníky od barevných kovů, jenž se rozhodli si odnést s sebou. Namísto s lupem však ze skladu nejmenované mikulášovické společnosti odcházeli krátce po šesté večerní v klepetech. Svých pět minut slávy si tak odbyli v cele předběžného zadržení, odkud posléze odcházeli i se sděleným podezřením z trestného činu krádeže, za což oběma mužům hrozí až tříletý trest odnětím svobody.

Smutný konec
KRÁSNÁ LÍPA – Rozvodové neshody mívají mnoho podob. Narůstající napětí mezi rozcházejícími se manžely na Krásnolipsku vyústily včerejšího dne třicátého srpna letošního roku až v trestní oznámení, ve kterém jedna polovina manželského páru žádá navrácení vozidla, se kterým v tuto chvíli jezdí její druhá polovička. Pokud se prokáže, že se muž dopustil protiprávního jednání, může z úst strážců zákona uslyšet i obvinění z trestného činu neoprávněného užívání cizí věci.

Místo lesku škrábance
VARSNDORF – Poškrábaný lak a hanlivé slůvko vryté hluboko do laku zdobí od nedávné doby nákladní vůz parkující obvykle ve varnsdorfské Jarošově ulici. Majitel vozu vyhlášeného automobilového koncernu bude muset nyní vynaložit až čtyřicet tisíc korun k jeho opravě, pokud se k ní rozhodne. Pakliže se místním mužům zákona podaří odhalit a usvědčit povedeného ničitele zaparkovaného pomocníka, přibude mu na jeho účet i trestný čin poškození cizí věci a povinnost uhradit způsobenou škodu.

Usvědčen a vydán spravedlnosti
VARNSDORF – Koncem letošního května odcizil dvě parkující motorky. Jejich majitel si oba motocykly ostavil ve své dílně, odkud mu je nenechavý zlodějíček odcizil během noci ze soboty na neděli dvaadvacátého května 2011. Varsndorfským policistům se podařilo vypátrat nejen muže, jenž se je za účelem finančního prospěchu snažil prodat. Navíc ještě okradenému majiteli navrátili i oba odcizené motorové stroje v hodnotě třinácti tisíc korun. Dvaadvacetiletý mladík již v tuto chvíli pluje na vlně zkráceného přípravného řízení, v němž může po rozhodnutí soudce vyinkasovat kromě jiného i několikaletý trest za mřížemi. Navíc mu jeho rejstřík trestů ozdobí trestný čin krádeže a porušování domovní svobody.

nprap. Petra Trypesová
Preventivně informační skupina Děčín