Rubriky
Zprávy

Zpravodajství Policie České republiky

Bezdůvodný atak
Do nezáviděníhodné situace se včera v brzkých ranních hodinách dostalo šest mladých mužů, kteří se na ulici Pražská v Rumburku míjeli s partou asi dvaceti spoluobčanů. Ti, aniž by jim kdokoli ze čtveřice zkřivil vlásek, začali jejich směrem metat velmi nevybíravé nadávky a vyhrožovat fyzickým napadením. Mladíci dostali strach a běželi se ukrýt do blízkého domu. To bohužel nepomohlo, protože útočníci vykopli dveře a za použití teleskopických obušků začali poškozené mlátit. Čtyři z nich pak museli být převezeni do Lužické nemocnice k lékařskému ošetření, kdy jeden z nich musel být pro četné pohmožděniny na celém těle hospitalizován. Místní kriminalisté na případu usilovně pracují. V současné době jsou všichni, kteří se na ataku podíleli, podezřelí z poškození cizí věci a výtržnictví, přičemž na hlavu jednoho z nich již padlo obvinění, ve kterém kromě zmíněných trestných činů figuruje i ublížení na zdraví a těžké ublížení na zdraví s rasovým podtextem ve stadiu pokusu. Zda se k němu v tomto rozsahu připojí další, je předmětem probíhajícího šetření. Obviněnému hrozí až dvanáctiletý pobyt za mřížemi.

Dlouho se neradoval
Sedm a půl metru měděných okapových svodů strhl dnes po půlnoci čtyřiačtyřicetiletý muž z volně přístupného areálu jednoho z děčínských zdravotnických zařízení. Zůstala po něm škoda za více než pět tisíc korun. Dlouho se však z kořisti neradoval. Policisté z železničního oddělení byli rychlí a zakrátko si nenechavec vyslechl ve zkráceném přípravném řízení podezření z přečinu krádeže. A vzhledem k tomu, že jde o recidivu, hrozí mu až tříleté vězení.

Utekl s kabelkou
Rozum zůstává stát nad tím, čeho jsou někteří lapkové schopni. Například páteční událost na odstavném parkovišti za poštou v Děčíně Pomoklech. Zde neznámý pachatel vytrhl jednasedmdesátileté ženě z ruky kabelku, ve které měla přes devět tisíc korun důchodu, klíče od bytu, doklady a mobilní telefon. S věcmi utekl směrem k marketu Albert. Po zloději pátrají policisté z obvodního oddělení.

Vnikl, vyhrožoval a omezoval
S nožem a boxerem v ruce vnikl do koncem týdne domu ve Varnsdorfu třicetiletý muž. Terčem jeho zájmu se stala bývalá přítelkyně, které začal vyhrožovat zabitím. Pak jí proti její vůli asi hodinu a půl držel v obývacím pokoji. Dosáhl tím pouze toho, že Si na něj došlápli rumburští kriminalisté a obvinili ho z porušování domovní svobody, nebezpečného vyhrožování a omezování osobní svobody. Za to by mohl být potrestán až tříletým vězením.

por. Vojtěch Haňka
komisař
Preventivně informační skupina Děčín