Rubriky
Politika Zprávy

Radní Pažourek hraje nečistou hru

Děčínský radní Vlastimil Pažourek zatvrzele odmítá přiznat svůj omyl a ve snaze nevypadat jako hlupák, začíná manipulovat se zastupiteli i veřejností. Předstírá, že vlastní materiály usvědčující bývalé vedení města z nezákonné činnosti, ale odmítá je veřejně ukázat.

„Je to obehraná písnička. Od listopadu loňského roku na děčínském magistrátě prohledávají papír po papíru a snaží se marně najít chybu, kterou bychom udělali. Vlastně je chápu, postavili na tom svou předvolební kampaň a teď nemohou přiznat, že se spletli. To, co se ale událo na červnovém zastupitelstvu je už mimo rámec veškeré slušnosti,“ popisuje bývalý primátor a současný opoziční zastupitel Vladislav Raška. Zastupitel Miroslav Samler vyzval uvolněného radního Vlastimila Pažourka, aby předložil důkazy ke svým tvrzením, že minulé vedení města umožňovalo falšovat doklady. Tvrzení, že by mohl být spojen s něčím takovým, jelikož byl také členem minulého vedení města, se ho zjevně dotklo.

Uvolněný radní Vlastimil Pažourek předal veřejně zastupiteli Miroslavu Samlerovi obálku s údajnými důkazy: „Já jsem vám tady složku připravil a já vám ji dám.“ Obálka přitom obsahovala jen seznamy členů ODS a dokumenty, které žádné porušení zákona nedokazují.

„Je to čistá manipulace. Veřejně před kamerami předal údajné šokující dokumenty s pohádkou o jejich závažnosti. Přitom nešlo o víc, než papíry svou důležitostí srovnatelné se seznamem na nákup nebo použitým lístkem na autobus. Prostě nic o porušení zákona, jen papíry účelově smetené ze stolu,“ říká Vladislav Raška, se kterým se zastupitel Samler o obsah podělil. Opoziční zastupitelé se proto rozhodli na příštím zasedání vyzvat Vlastimila Pažourka, aby dokumenty předal policii , pokud tak ještě neučinil.

„Je občanskou povinností každého z nás, předat policii důkazy o trestné činnosti. Pokud se domnívá, že je má, měl by tak učinit. Myslím, že všem už začíná být jasné, že nic takového neexistuje, protože zákon prostě porušen nebyl. Ale budu rád, pokud to znovu potvrdí policie stejně jako tomu bylo v případě udělování zakázek souvisejících s demolicí Atlantiku,“ dodává Vladislav Raška.

Ing. Rostislav Donát, Předseda OS ODS Děčín