Rubriky
Sport Zprávy

Kvalifikační utkání o ME: ČR – Slovensko

Po přípravných utkáních v zahraničí se celý národní výběr vrátil v pondělí zpět do děčínského prostředí, aby se mohl soustředit na kvalifikační utkání. Na konci měsíční přípravy totiž čeká na Budínského výběr trojice zápasů se soupeři, které už hráči dobře znají. Se stejnými se totiž utkali už v loňské části kvalifikace. Čtyřčlenné skupině zatím průběžně vévodí právě česká reprezentace, která dosud nepoznala hořkost porážky.

 

Hned v prvním utkání dojde na „federální“ derby, když soupeřem českých basketbalistů bude výběr

 

Slovenska. Utkání mezi „bratry“ bude na programu v děčínském ČEZ Sportcentru 17. 8. 11 od 18:30 a živě ho přenáší kanál ČT4.

 

Trenér Pavel Budínský a jeho asistent Mike Taylor stále pracují se skupinou 14 reprezentantů. O nominaci na konkrétní kvalifikační utkání rozhodne momentální forma. „Chtěl bych, aby po celou dobu tří zápasů v divizi B bylo k dispozici všech 14 hráčů. Deset jmen mám v hlavě jasných, ale pak jsou tam nějaké otazníky a bude záležet, jak se hráči budou jevit na tréninku, a koho budeme potřebovat pro daný na zápas. Plus jsou tam některá drobná zranění,“ řekl na toto téma lodivod našeho výběru.

 

K druhému utkání kvalifikace ME cestuje český tým na Kypr. Celý reprezentační blok pak uzavře 24. srpna zápas v Děčíně se Švýcarskem. V loňském měření sil obou těchto soupeřů ve Fribourgu si Češi zajistili vítězství až v prodloužení.

 

Pavel Budínský (trenér): 
„Po roce se opět utkáváme v derby, které může hodně napovědět o vývoji naší kvalifikační skupiny. Zajímavé bude, jak se oba týmy vyrovnají s absencí některých klíčových hráčů z loňska (Martin a Radoslav Rančík u nás Benda a Pumprla). Je potřeba brát SVK s velkou vážností. Bude se opírat o výkony Gavela a dalších hráčů, kteří hrají MNBL. Očekávám, že nás stejně, jako loni proti Kypru přijde podpořit v Děčíně plná hala a že potvrdíme solidní výkony z přípravných utkání.“

Videopozvánka…

Michael Šob
Vedoucí Basketbalové Reprezentace Mužů