Rubriky
Zprávy

Události MP Děčín

Dne 29. 6. 2011 v 01:27 hod. oznámil občan, že nějací mladíci povalili v ul. Jungmannova v DC4 kontejnery na odpad. Hlídka MP na místě zadržela čtyři mladíky z Děčína ve věku osmnáct až dvacet let. Převrácené popelnice mladíci na pokyn hlídky MP uklidili. Přestupky s nimi hlídka vyřešila uložením blokových pokut.

Dne 28.6.2011 v 18.22 hod. oznámila žena, že na Mariánské louce v DC1 se nacházejí mladíci, kteří lámou větve na jednom ze stromů. Na místo byla vyslána hlídka MP, která zjistila, že se jedná o čtveřici mladíků ve věku sedmnáct a osmnáct let. Jeden z mladíků se hlídce přiznal k poškození stromu, strážníci s ním vyřešili přestupek uložením blokové pokuty. U dalších dvou mladíků bylo hlídkou zjištěno, že jsou pod vlivem alkoholu, který podle svého vyjádření konzumovali na Mariánské louce. Vzhledem k tomu, že v této oblasti je dle platné vyhlášky města konzumace alkoholu zakázána, hlídka oběma mladíků uložila blokové pokuty.

Dne 26.6.2011 ve 14.35 hod. oznámil občan z DC32, že slyší v ulici Májová příliš hlasitou hudbu, která je slyšet z jednoho bytu. Na místo byla vyslána hlídka MP, která zjistila, že v bytě sedmatřicetileté ženy probíhá oslava narozenin. Dotyčná se za své jednání omluvila a hudbu ztišila. Záležitost řešila hlídka domluvou.

Dne 25.6.2011 v 09.25 hod. oznámil zaměstnanec ostrahy obchodního domu v DC5, že jim ve vestibulu spí bezdomovec. Hlídka MP tam nalezla čtyřiapadesátiletého bezdomovce z České Kamenice. Přestupek spočívající ve vzbuzení veřejného pohoršení vyřešila hlídka uložením blokové pokuty a muže z místa vykázala.

Dne 25.6.2011 v 00.47 hod. oznámil občan, že v DC6 v ulici Jiřího z Poděbrad sedí uprostřed komunikace žena, která odmítá vstát a z komunikace odejít. Na místo byla vyslána hlídka MP, která zjistila, že žena je opilá a celá pozvracená. Hlídka dotyčnou zvedla a dovedla jí na chodník. Poté se strážníkům podařilo zjistit její totožnost, jednalo se o šestačtyřicetiletou ženu z Děčína. Vzhledem k tomu, že dotyčná nebyla vůbec schopna chůze, byla na místo přivolána sanita, která jí následně odvezla do nemocnice na vyšetření.

Dne 24.6.2011 ve 23.24 hod. oznámil občan, že v DC32 v ulici Spojenců se nachází několik osob, které popíjejí alkoholické nápoje a křikem ruší noční klid. Na místo byla vyslána hlídka MP, která zjistila, že na místě se nachází cca 20 osob, které se vzájemně překřikovaly. Hlídka ztotožnila několik z nich, jednalo se o mládež ve věku osmnáct až dvacet dva let. Po výzvě hlídky osoby svého jednání zanechaly a za dohledu hlídky se rozešly. Záležitost byla vyřešena domluvou.

Dne 24.6.2011 v 17.40 hod. oznámil občan, že na parkovišti před obchodním domem v DC5 jezdí dvě vozidla nepřiměřenou rychlostí a ohrožují tak své okolí. Hlídka MP na místě zjistila dvě vozidla, jejichž řidiči u sebe neměli žádné doklady a o jednom z nich hlídka MP věděla, že má vysloven zákaz řízení. Hlídla zjistila totožnost jezdců, jednalo se o dva cizí státní příslušníky ve věku třiadvacet let. Na místo byla přivolána hlídka PČR, která si věc převzala.

Dne 24.6.2011 v 17:25 hod. oznámili zaměstnanci obchodu v DC27, že zadrželi zloděje. Hlídka MP na místě zjistila, že zadrženou je žena, která odcizila zboží v hodnotě cca 1.100,- Kč. Vzhledem k tomu, že zadržená nemohla prokázat svoji totožnost, byla na místo přivolána hlídka PČR, která si věc převzala k dořešení.

Dne 24.6.2011 v 08:05 hod. zaznamenala obsluha kamerového systému MP dopravní nehodu dvou vozidel v ul. Podmokelská v DC4. Vozidlo Škoda Favorit vjíždělo z ul. Ruská na Podmokelskou a nedalo přednost vozidlu Škoda Felicia, do kterého nabouralo. Jeden z řidičů utrpěl při nehodě zranění, proto byla na místo přivolána zdravotnická záchranná služba, která muže odvezla do nemocnice na ošetření. Hlídka MP usměrňovala dopravu do příjezdu dopravní policie, která šetření nehody převzala.

Zdroj: MP Děčín