Rubriky
Zprávy

Události MP Děčín

Dne 12.6.2011 v 9.20 hod. odchytla hlídka MP v DC4 v ul. Prokopa Holého volně pobíhajícího psa. Hlídka psa následně předala jeho majiteli v místě jeho bydliště. Ten uvedl, že se mu pes vysmekl a utekl, hlídce za odchyt poděkoval. Záležitost řešila hlídka domluvou.

Dne 12.6.2011 v 02:45 hod. zaznamenala hlídka MP v ul. Čsl. Partyzánů v DC32 hlasitý opilecký křik. Na místě kontaktovala podnapilého třicetiletého muže, který se k rušení nočního klidu přiznal. Přestupek s ním vyřešila hlídka uložením blokové pokuty.

Dne 11.6.2011 v 10.40 hod. oznámil občan z DC6, že se mu po pozemku pohybuje neznámý muž, který ho obtěžuje. Na místo byla vyslána hlídka MP, která na místě kontaktovala osmadvacetiletého muže z Děčína. Ten hlídce sdělil, že mu byl před několika dny odcizen notebook a on se nyní pokouší kontaktovat osoby, které byly přítomné na místě odcizení. Na místo byl přivezen dalším mužem, který řídil vozidlo Volkswagen Golf, se kterým před příjezdem hlídky MP odjel směrem k lesu. U lesa vozidlo odstavil a z místa utekl. Hlídkou bylo zjištěno, že v uvedeném vozidle vyčnívají dráty pod palubní deskou v místě zapalovací skříňky. OS MP byla na místo přivolána PČR, která si událost převzala k dořešení.

Dne 11.6.2011 v 01.30 hod. kontrolovala hlídka MP v DC5 u čerpací stanice osobu, která při spatření hlídky začala utíkat. Jednalo se o sedmnáctiletého mladíka z Děčína. Jako důvod svého počínání uvedl, že se opil a měl strach z následků. Dechová zkouška u něj ukázala 1.4 promile alkoholu v dechu. Vzhledem k věku hlídka dotyčného převezla do místa bydliště, kde ho předala matce. Ta hlídku ujistila, že si se synem problematiku konzumace alkoholu důrazně vysvětlí.

Dne 9.6.2011 v 18.10 hod. spatřila hlídka MP muže, který si v DC6 v ul. Poděbradská schoval jízdní kolo za garáž a poté přelezl plot do sběrného dvora, kde začal demontovávat kabely a jiné kovové části. Dotyčný se pokusil po spatření hlídky MP z místa utéct, což se mu nepodařilo. Na místě doznal, že kabely a další kovové části kradl, protože je chtěl prodat ve výkupu železa. Jednalo se o sedmačtyřicetiletého muže z Děčína. Hlídka s ním přestupek proti majetku vyřešila na místě uložením blokové pokuty.

Dne 9.6.2011 ve 13.32 hod. tel. oznámila žena z DC1, že jí její známý vzal klíče od bytu, v jejím bytě se zavřel a klíče jí pak hodil oknem ven. Na místo byla vyslána hlídka MP, která zjistila totožnost dotyčného, jednalo se o jednapadesátiletého muže z Děčína. Ten uvedl, že s oznamovatelkou nějakou dobu žil, ale ta mu dnes sdělila, že ho už ve svém bytě nechce. Hlídka muži vysvětlila možné důsledky jeho chování, ten po domluvě strážníků byt opustil a z místa odešel.

Dne 9.6.2011 v 08.07 hod. oznámil občan z DC3, že v ul. Růžová krade nějaký muž papír z kontejneru na tříděný odpad. Uvedl, že si odcizený papír nakládá do přistaveného vozidla, které má opodál a ještě tam má komplice, který u auta hlídá. Na místo byla vyslána hlídka MP, která zjistila, že se jedná o osmadvacetiletého a o rok mladšího muže z Ústí nad Labem. Hlídka záležitost vyřešila domluvou a muže z místa vykázala.

Zdroj: MP Děčín