Rubriky
Kultura Turisti Zprávy

Správa národního parku zve návštěvníky na dvě výstavy

Srbská Kamenice, Česká Kamenice 12 a 13. 6. 2011 Hned dvě výstavy přibližující zájemcům přírodní i historické zajímavosti krajiny Národního parku České Švýcarsko jsou v současné době k vidění v informačním středisku národního parku v Srbské Kamenici a v kulturním středisku „Modrý dům“ v České Kamenici.

Výstava „Českosaské Švýcarsko: dva národní parky – jedna krajina“ v Srbské Kamenici byla slavnostně zahájena v neděli 12. června starostkou obce Srbská Kamenice paní Jitkou Voglovou a ředitelem Správy NP Pavlem Bendou u příležitosti Dne Ministerstva životního prostředí. Prostřednictvím třinácti panelů se na ní návštěvníci mohou seznámit s přírodními zajímavostmi, ale také s péčí o přírodní a kulturní bohatství v národních parcích České a Saské Švýcarsko. Krátké texty doplňují nádherné fotografie Václava Sojky. Výstava je přístupná každý den od 9.00 do 17.00 až do konce července.

Výstava „Osudy Dolského mlýna aneb Kde pohádky končí…“ mapující historii i současnost nejznámější kulturní památky na území Národního parku České Švýcarsko je v České Kamenici k vidění do 19. června. Autorkou této výstavy je Natalie Belisová. Zajímavé povídání o historii i současnosti Dolského mlýna v podání autorky je pro návštěvníky připraveno na čtvrtek 16. června od 18.00. Bližší informace o této výstavě naleznete zde.
Zdroj/foto: www.npcs.cz