Rubriky
Dětem Sport Zprávy

Hráči A-týmu BK Děčín navštěvovali v červnu školy

V pátek 24. června skončil hráčům A-týmu tréninkový program. Po skončení sezóny se hráči věnovali i jiným sportům kromě basketbalu – tenis, fotbal, volejbal apod. Čas si také našli na návštěvy základních škol na Děčínsku, kde se účastnili sportovních dnů, diskuzí, předváděli jak probíhá basketbalový trénink apod.

Basketbalisté se podívali do těchto škol: ZŠ Na Stráni, ZŠ Máchovka, ZŠ Velký Šenov, ZŠ Dr. Miroslava Tyrše Děčín, ZŠ Vojanova a ZŠ Kamenická.

Všude se jim dostalo vřelého přivítání. Žáci se nejvíce těší a dožadují se ukázek basketbalových dovedností naších hráčů, smeče pak odměňují bouřlivým potleskem. Na Máchovce žáci vyzvali hráče k basketbalovému utkání, takže bylo o zábavu postaráno. Vždy odcházíme s dobrým pocitem, že setkání s hráči je pro děti mimořádným zážitkem, který si užijí. Velký zájem je o zapojení se do soutěží a basketbalových aktivit, které basketbalisté pro žáky vymýšlejí. Po počátečním ostychu se také hráčů ptají na věci související s jejich basketbalovou kariérou – jak jsou vysocí, kolik dali nejvíce bodů, jak dlouho se basketu věnují apod. Někdy se role obrátí a hráči se ptají žáků, jakým sportům se sami věnují a zvou je do mládežnických družstev BK Děčín, na jejichž trénování se někteří sami podílejí (Mirek Soukup, Antonín Pištěcký a Robert Landa).

Věříme, že co nejvíce žáků basketbal zaujme a třeba se i stanou členy družstev BK Děčín. Případně se přijdou podívat na některé ligové utkání v nadcházející sezóně a podpoří náš tým a hráče, které měli možnost osobně poznat.

My se zas těšíme na další spolupráci s děčínskými školami a setkávání s žáky, které určitě budou pokračovat i v novém školním roce.

Zdroj: www.bkdecin.cz