Rubriky
Zprávy

Události MP Děčín

Dne 20. 5. 2011 v 02.32 hod. oznámila pracovnice dispečinku bezpečnostní agentury, že jejich hlídka projížděla Benešovskou ulicí, kde si všimla podezřelých osob, které se snažily strhnout kabel z trafostanice. Jakmile osoby hlídku bezpečnostní agentury uviděly, z místa okamžitě utekly. Na místo byla vyslána hlídka MP a byla vyrozuměna PČR. Hlídka MP nalezla na místě lano a nářadí, které pachatelé zřejmě použili. Při prohledávání okolí zjistili strážníci zaparkované vozidlo Škoda Octavia, u kterého postával osmatřicetiletý muž z Děčína. Pracovníci bezpečnostní agentury v něm poznali jednoho z mužů, kteří se pokoušeli strhnout vedení od trafostanice. Záležitost byla předána k dořešení hlídce Policie ČR.

Dne 19.5.2011 ve 23.16 hod. oznámil občan, že v DC2 dochází k rušení nočního klidu. Na místo byla vyslána hlídka MP, která zjistila osobu odpovědnou za tento stav. Jednalo se o sedmatřicetiletého muže z Děčína. Hlídka mu vysvětlila pojem noční klid a přestupek vyřešila důraznou domluvou.

Dne 19.5.2011 ve 20.20 hod. oznámil občan, že projížděl autem po Labském nábřeží a u kruhového objezdu u viaduktu viděl pobíhat nějakého malého pejska. Na místo byla vyslána hlídka MP, která psa nalezla, odchytla a následně ho převezla do útulku v DC3.

Dne 18.5.2011 v 04.40 hod. oznámil občan, že u rybníka v ul. 2. polské armády leží u zábradlí nějaký muž. Hlídka MP na místě kontaktovala opilého čtyřiapadesátiletého muže z Děčína. Dotyčný neměl viditelné zranění, přivolání lékaře i jakoukoli jinou pomoc od hlídky MP odmítl. Hlídka jej zvedla a dohlédla na jeho odchod do místa bydliště.

Dne 18.5.2011 v 01.20 hod. spatřila hlídka MP vozidlo Renault, které jelo v protisměru ul. Podmokelská v DC4. Hlídka MP ho pomocí výstražných světel zastavila. Jako řidič byl zjištěn čtyřiadvacetiletý muž z Varnsdorfu. Vzhledem k tomu, že dotyčný není vlastníkem řidičského oprávnění, byla na místo přivolána hlídka PČR, která si záležitost převzala k dořešení.

Dne 17.5.2011 v 15.40 hod. oznámil personál prodejny v DC1 zadržení dvou osob, které jsou podezřelé z drobné krádeže. Na místo byla vyslána hlídka MP, která na místě zjistila, že se jedná o šestadvacetiletou ženu a sedmnáctiletého mladíka z Děčína. Žena v obchodě odcizila zboží v hodnotě cca 800,- Kč. Na místo byla přivolána hlídka PČR, která si záležitost převzala k dořešení.

Dne 15.5.2011 v 9.50 hod. oznámil občan z DC1 přítomnost tří osob v areálu děčínského zámku v místě pod sýpkou, kde naložily železo na káru a odjíždí směrem k bráně do ulice Nároží. Na místo byla vyslána hlídka MP, která v areálu zadržela tři muže ve věku třicet pět až padesát let. Na místo byla přivolána hlídka PČR, která si záležitost převzala k dořešení.

Dne 13.5.2011 v 07.35 hod. při kontrole v DC3 zjistila hlídka MP čtrnáctiletého chlapce s cigaretou. Ten sdělil, že si cigarety koupil ve stánku u nedalekého panelového domu. Hlídka zjistila totožnost obsluhy stánku, která se k prodeji cigaret mladíkovi doznala. Přestupek s ní hlídka vyřešila uložením blokové pokuty. Chlapce hlídka předala ředitelce příslušné základní školy.

Dne 12.5.2011 v 19:15 hod. oznámil občan, že před restaurací v DC3 je opilá žena se psem, který vykonal potřebu a ona odmítá exkrement uklidit. Hlídka MP na místě kontaktovala dotyčnou, která odmítala prokázat svou totožnost, proto byla hlídkou MP předvedena na PČR, kde bylo zjištěno, že se jedná o osmačtyřicetiletou ženu z Děčína. Hlídka s ní následně vyřešila přestupek spočívající ve znečištění veřejného prostranství uložením blokové pokuty.

Dne 11.5.2011 v 12.04 hod. oznámil občan, že v ul. Loubská v DC13 stojí Ford Transit s rozbitou zadní lampou, vůz podle oznamovatele tvoří překážku silničního provozu. Hlídka MP na místě kontaktovala majitele, se kterým vyřešila přestupek uložením blokové pokuty a uložila majiteli povinnost vůz místa v určeném termínu odstranit.

Dne 10.5.2011 ve 23.09 hod. oznámil občan z DC6, že v ulici Želenická odchytl volně pobíhajícího bezprizorního psa. Na místo byla vyslána hlídka MP, která psa od oznamovatele převzala a převezla jej do městského útulku pro opuštěná a toulavá zvířata v DC3, kde byl umístěn do záchytného kotce.

Dne 10.5.2011 v 18.30 hod. zaznamenala obsluha kamerového systému MP osoby v DC6, které v rozporu s vyhláškou města konzumovaly alkohol na veřejném prostranství. Na místo byla vyslána hlídka MP, která na místě zjistila dva muže ve věku třiapadesát let. Přestupky s nimi hlídka vyřešila domluvou.