Rubriky
Sport Zprávy

Děčínští boxeři si připsali dvě vítězství

Další dvě vítězství si během uplynulého víkendu připsali boxeři Sportovního kloubu Městské policie Děčín. V sobotu 7. května se v prostorách kulturního a společenského domu Střelnice konal tradiční turnaj O pohár primátora města Děčína. Na turnaj se sjely tři desítky boxerů z deseti sportovních klubů z celé České republiky. Sportovce uvítali náměstek děčínského primátora Pavel Sinko a děčínský poslanec Jaroslav Foldyna, kteří box v Děčíně dlouhodobě aktivně podporují.

Za děčínský sportovní klub do ringu nastoupil ve váze do 48 kg Marek Keleši, ve váze do 69 kg Tomáš Janoušek a ve váhové kategorii do 81 kg Petr Holý. „Jako první boxoval Marek Keleši proti lovosickému borci Bitigimu, který po celou dobu vyrovnaný zápas nakonec vyhrál na body,“ řekl trenér děčínských boxerů Václav Němeček. Další nastoupil do ringu Tomáš Janoušek proti Pavlatovskému z klubu Iron Jablonec. Zápas, během kterého
byla znát jasná převaha děčínského borce, skončil v druhém kole RSC. Perfektně zvládl zápas i Petr Holý, který porazil krásnolipského borce Trse na body. „Zápasy hodnotím velmi pozitivně. Kluci přesně poslouchali pokyny,
zápasy byly plné výměn. Postupně je znát, jak v ringu zúročují své zkušenosti z předešlých zápasů,“ dodal Václav Němeček.

Sportovní klub Městské policie funguje v Děčíně díky velké podpoře města, které sportovnímu klubu poskytuje prostory a sportovce materiálně i finančně podporuje. Díky tomu neplatí mladí sportovci žádné členské poplatky. Klub se navíc osvědčil jako účinná forma prevence kriminality.

Bc. Tomáš Pavlík
Městská policie Děčín