Rubriky
Sport Zprávy

BK Děčín vs NH Ostrava

Podle kalendáře sice začal nový měsíc, ale to nic nemění na faktu, že série mezi Děčínem a Ostravou pokračuje za stavu 1:1 již toto úterý v pořadí již třetím zápasem. Po úvodním domácím drtivém vítězství děčínských barev 96:69, za kterým nás svými 37 body dotáhl především reprezentační pivot Pavel Houška, však přišlo kruté vystřízlivění – v pátek se naši hráči představili v Bonvér Aréně, kde se jim stejně jako v mnoha zápasech nadstavbové části stala osudnou třetí čtvrtina a nakonec si z moravskoslezské metropole odváželi porážku 71:86 (Hatcher 20, Alič 14, Soukup 11 – Palyza 19, Spagrud 15, Burke13).

V utkání tedy došlo ke zlomu až ve druhé polovině třetí čtvrtiny, což po utkání přiznal i děčínský lodivod Pavel Budínský: „Tady se zápas definitivně zlomil na stranu domácích, kteří vyhráli naprosto zaslouženě.“ Miskou vah na obou stranách byly výkony nejlepších střelců z prvního utkání – zatímco náš Pavel Houška si prožil „zápas blbec“ a po úchvatném domácím výkonu si v Ostravě připsal na své konto jen 4 body, tak domácí křídelník Lukáš Palyza opět pálil ostrými a nasázel 19 bodů, z toho pět trojek (za oba zápasy už má dohromady 11 trojek!) a právem byl vyhlášen nejlepším hráčem zápasu.

Ostravský kouč byl po minulém debaklu svého celku nyní v opačném rozpoložení a svůj celek velmi chválil: „Předvedli jsme asi nejlepší výkon v této sezoně. Dokázali jsme si, že když bojujeme, hrajeme týmově a vyvineme na soupeře velký tlak, umíme odehrát skvělé utkání. Jsem rád, že divákům budeme moct poděkovat za podporu ještě v dalším zápase v Ostravě.“ Zato trenér Děčína příliš nezářil a po zápase našel důvody, které zavinily prohru jeho celku: „Paradoxně nám možná ublížily ty vysoké výhry nad Ostravou, hráli jsme vlažně a někteří hráči zřejmě měli dojem, že to půjde lehce. Domácí nás ale rychle vyvedli z omylu, víc bojovali, víc chtěli vyhrát a to rozhodlo.“ O jistém ukolébání, které zřejmě postihlo děčínský tým, hovořil v rozhovoru pro web nbl.cz i křídelník Luboš Stria: „Podlehli jsme tomu, že když soupeře dvakrát porazíme vysokým rozdílem, potřetí to už půjde samo. Taky jsme příliš spoléhali na naše zkušenosti, což mělo za následek to, že jsme hráli bez srdce. Náš výkon nebyl výkonem pro play-off.“– kompletní znění rozhovoru, kde se Luboš ještě více obsáhleji vrací k utkání v Ostravě, ale glosuje také dění v ostatních čtvrtfinálových sériích, najdete na stránce http://www.nbl.cz/novinky/1801_lubos_stria_mysleli_jsme_ze_to_pujde_samo.

Věřme, že v úterý se vše vrátí zpět do starých kolejí a naši hráči opět předvedou špičkový výkon, díky kterému strhnou vedení v sérii na svou stranu, k čemuž budou opět potřebovat i Vás – Vážení diváci, protože jen Vy umíte být tím pravým šestým hráčem na hřišti – WIN TOGETHER!

Článek bude doplněn ještě o předzápasové postřehy Tomáše Pomikálka.

Ladislav Faltin

Zdroj: www.bkdecin.cz

1 komentář u „BK Děčín vs NH Ostrava“

Komentáře nejsou povoleny.