Rubriky
Sport Zprávy

Galavečer boxu se koná již tuto sobotu

Mezinárodní turnaj v boxu se uskuteční již tuto sobotu 9. dubna v děčínském kulturním a společenském domě Střelnice. Akci organizuje Sportovní klub Městské policie Děčín. V ringu se utkají více než dvě desítky borců z České republiky a Slovenska. Začátek akce je naplánován na sedmnáct hodin, vstup na galavečer je bezplatný.

Turnaj zahájí dva předzápasy Děčína proti pražským klubům. „Do ringu nastoupí ve váze do 81 kilogramů náš Denis Rožec, ve váze do 75 kilogramů se v ringu představí Petr Holý,“ řekl trenér Sportovního klubu Městské policie Děčín a hlavní organizátor akce Václav Němeček.  Po boxerském úvodu začínají první oficiální zápasy Česka proti Slovensku. První
budou na řadě zápasy mládeže, za Děčín nastoupí ve váze do 47 kilogramů Marek Keleši. „V kategorii juniorů a mužů bude Děčín reprezentovat ve váhové kategorii do 64 kilogramů David Pazdera, proti kterému nastoupí slovenský Mark Lampeka. Následovat budou dva borci z Ústí, Viktor Agateljan a David Oganesjan. Pak už budou na řadě pražské kluby, které proti Slovensku postaví pět borců,“ řekl Němeček.

Galavečer boxu bude provázet bohatý kulturní program. Pro diváky je připraveno vystoupení capoeiry, dvou tanečních skupin a kulturistická exhibice děčínského strážníka Miroslava Maťátka.

Bc. Tomáš Pavlík
Městská policie Děčín