Rubriky
Sport Zprávy

David Pazdera vybojoval titul Mistra České Republiky Juniorů

Další z významných úspěchů si připsal na své konto trenér Václav Němeček a jeho svěřenec David Pazdera ze Sportovního klubu Městské policie Děčín. Na Mistrovství České republiky juniorů ve Svitavách David vybojoval titul mistra České Republiky ve váhové kategorii 64 kg.

Turnaje, který se konal ve dnech 15. – 17.4. ve Svitavách, se zúčastnilo 64 boxerů z celkem 31 klubů z celé České republiky. K nejvíce obsazeným kategoriím patřily hmotnostní kategorie 56, 64, 69 a 75 kg. Sportovní klub Městské policie Děčín tam měl svého zástupce v hmotností kategorii 64 kg Davida Pazderu, juniorského reprezentanta a mistra ČR kadetů z roku 2O1O, čtvrtfinalistu ME kadetů ve Lvově. Davidova kategorie byla plně obsazena a jako prvního soupeře Davidovi přiřknul los borce Navrátila, svěřence známého trenéra Kubánka z SCM Brno. David zápas přes nervozitu z touhy po úspěchu naprosto zvládnul a zvítězil nad houževnatým soupeřem vysoko na body 17:2. Dostal se tak do semifinále a tentokrát v pavouku proti Davidovi stál Josef Lánik, opět bojovník z jihomoravské líhně z Kroměříže.

Davidova forma byla trenérem Němečkem perfektně načasována a namotivovaný Pazdera ukončil nekompromisně zápas po opakovaném počítání Lánika po sérii přesných a tvrdých úderů ve 2. kole rsc. Tímto vítězstvím se děčínský bojovník dostal do finále, kde mu byl soupeřem ostravský bijec s kubánskými kořeny, 191 cm vysoký Denis Games, ostřílený boxer s mezinárodními zkušenostmi. Taktika boje stanovená Vencou Němečkem, chytrost a nesmlouvavost Davida v soubojích přinesla ovoce. Po prvním kole 3:O pro Davida. Ve druhém kole přišla mela v ringu, série výměn, ale David si boxoval to svoje. David předvedl špičkovou obranu, výbornou práce tělem, přesné a tvrdé útoky. Po skončení prvního kola dosáhl David výsledku 5:3 na body, tedy vítězství na dosah. Poslední kolo David ještě přitvrdil a zrychlil, v polovině kola již vyčerpaný Games vzdoroval jednotlivými údery, snažil se Davida zasáhnout na spodek, ale to byla voda na Davidův mlýn. Již zmiňovaná obrana, přechody z dvojáku do útoku a body již naskakovaly jen Davidovi.

Při závěrečném gongu bylo skóre 8:3 pro děčínského borce. Titul Mistra České Republiky juniorů hmotnostní kategorie 64 kg je doma v Děčíně. David pevně obsadil místo reprezentační jedničky ve váhové kategorii 64 kg a nominoval se na další mezinárodní turnaje a ME juniorů, které bude v srpnu. Dále si vybojoval zařazení do nominace na MS juniorů, které se s největší pravděpodobností bude konat za rok v Ostravě.

Cílem a mottem SKMP Děčín, dvojky Němečka a Pazdery je, vrátit box Děčínu a zdá se, že zvolená cesta může být tou správnou. Již nyní intenzivně pracují na podzimním galavečeru, kdy připravují opět pro fanoušky sportu a boxu zvláště další lahůdku v podobě mezinárodního střetnutí, jako tomu bylo na začátku dubna, kdy po 12 letech narvaný děčínský kulturní dům Střelnice vytvořil vynikající atmosféru českým borcům v utkání se Slovenskem a ze Střelnice byl ten pověstný děčínský kotel, jak ho znají skalní fandové.

Tomáš Pavlík
MP Děčín