Rubriky
Zprávy

Nedávejte šanci zlodějům

Vzhledem ke zvýšenému počtu kapesních krádeží v děčínském regionu se v uplynulých dnech děčínská preventivně informační skupina vydala do terénu… a na mušku si vzali děčínské obchodní domy a jejich přilehlá parkoviště. Preventivní akce budou pokračovat i nadále a to nejen ve zmíněných obchodech.

Ve čtvrtek čtyřiadvacátého února 2011 jsme se zaměřili na obchodní dům Tesco, v pátek pětadvacátého na obchodní dům Kaufland. Uvnitř hypermarketů jsme oslovovali jejich zákazníky a poukazovali na možná rizika kapesních krádeží. Nabízeli přítomným rady, jak této nepříjemné zkušenosti předcházet. Na místě jsme bohužel zjistili, že někteří návštěvníci přímo vybízejí k okradení. Těm jsme se věnovali nejvíce. Poté jsme se odebrali na přilehlé parkoviště, kde jsme nahlíželi do zaparkovaných vozidel. V některých vozidlech bylo možné pouhým okem zahlédnout dámské kabelky, odložené bundy, igelitové tašky, klíče, odnímatelné panely autorádií, proto jsme jejich majitelům za stěrač jejich vozu vložili náš letáček jako malé upozornění na možné vloupání do jejich auta.

Těmito řádky bychom současně také chtěli apelovat na širokou veřejnost:
– Hlídejte si své věci a nedávejte šanci zlodějům!
– Pomozte nám snížit počet kapesních krádeží a vloupání do vozidel!
– Mnohdy právě naše vlastní malá bezpečnostní opatření vedou k úspěchu, ač malému. Lepší, než posléze sedět na policejní stanici a čekat na sepsání protokolu …

Zdroj: Policie ČR