Rubriky
Sport Zprávy

Děčínští hráči si odváží z Brna vysoké vítězství

Basketball Brno vs BK Děčín – 64:89 (20:28 36:45 47:67)
Děčínští přijeli k zápasu do brněnské metropole oslabení o svého klíčového borce Pavla Houšku, kterého ale v utkání výborně zastoupil jeho jmenovec Jakub. Domácí kouč nemohl v utkání počítat s křídelníkem Viktorem Cvekem.

Děčínský kouč Pavel Budínský dal před úvodním rozskokem důvěru pětici Hatcher, Pištěcký, Alič, Soukup, J. Houška a ta na začátku střetnutí držela s Brňany vyrovnaný krok – ve 3. minutě po koši Castleberryho byl stav 4:4. Během dvou minut jsme si sice dokázali vypracovat šestibodový náskok, ale v minutě 7. po trojce Maia bylo opět srovnáno – 15:15. Od tohoto okamžiku se ale již naši hráči dokázali utrhnout na větší bodový odstup, když po sérii 10:0! se ujali vedení 25:15. To si udrželi až do konce úvodního dějství, po kterém platil stav 20:28 z pohledu domácích.

Hned v úvodu druhé čtvrtiny, resp. ve 13. minutě, si Děčané opět vybojovali dvouciferné vedení po koši Aliče – 23:34. V dalším průběhu čtvrtiny sice svůj náskok navýšili až na sedmnáct bodů, ale bojovní brněnští hráči ho vždy dokázali stáhnout, což dokládá Norwovo snížení z minuty 18. na 32:44. Moravané z děčínského náskoku do poločasu ještě tři bodíky ukrojily a tak se do kabin nakonec odcházelo za stavu 36:45.

Třetí čtvrtina utkání se stala pro celý vývoj zlomovou. Naši hráči v ní skvěle bránili, domácím povolili za celých deset minut nastřílet pouhých jedenáct bodů a sami jich naopak nasázeli dvojnásobný počet. Ve 22. minutě se z perimetru prosadil Hatcher – 36:52 a o tři minuty později upravoval svým košem Pomikálek na 43:60. Na dvacetibodovou hranici se děčínské vedení vyšplhalo ve 29. minutě a vydrželo až do konce třetího dějství, po kterém svítil na světelné tabuli stav 47:67 a většině přítomných diváků už muselo být pomalu jasné, kdo nakonec ovládne tento zápas.

V poslední čtvrtce už si naši hráči „jen“ hlídali svůj vypracovaný náskok a ještě se jim ho dokonce podařilo navýšit. Ve 32. minutě se prosadil novic v děčínském dresu Stria – 52:75. O pět minut později se z pole prosadil nejlepší děčínský střelec zápasu Alič a upravoval na 60:83. V závěru utkání dostali opět prostor ukázat se a nabral další ligové zkušenosti i benjamínci děčínské střídačky. Utkání nakonec zakončil stylově košem náš hráč, Robert Landa, a po závěrečném klaksonu se mohl společně se svými spoluhráči začít radovat z nečekaně vysokého a velmi cenného vítězství 89:64.

Body: Holloway 14, Reinberger 13 (4 asistence), Norwal 10 (7 doskoků), Sedmák 9, Meno 6, Castleberry 5 (7 doskoků), Maio 3, Gajdošík 2, Kysela 2 – Alič 17, Jakub Houška 16 (11 doskoků a 5 získaných faulů), Hatcher 13, Pištěcký 10 (5 doskoků), Pomikálek 9, Stria 9, Soukup 8 (5 doskoků,) Landa 7; střelba 2 b.: 49/20 – 42/26; střelba 3 b.: 10/4 – 19/7; TH: 17/12 – 23/16; doskoky: 25:34; chyby: 23:20; počet diváků: 489; nejlepší hráč utkání: Jakub Houška (Děčín).

Názory trenérů po utkání:
Jiří Hofírek
(asistent trenérky Basketball Brno): „Nesplnili jsme to, na co jsme se připravovali, Děčín do toho od začátku šel s větší chutí do hry, motivovaněji, aktivněji a přehrával nás jak v útoku, tak v obraně. Děčínu jsme se vyrovnali pouze ve druhé čtvrtině, kterou jsme odehráli vcelku slušně. Jinak souhlasím s tím, že Děčín byl ve zbytku zápasu lepší a po zásluze vyhrál.“

Pavel Budínský (trenér BK Děčín): „Myslím, že můžeme být rádi nejen za předvedený výkon, ale i za poměrně jednoznačné vítězství na půdě Brna. Myslím, že od začátku do konce jsme byli lepším týmem a těší mne, že tým se dobře vyrovnal s absencí Pavla Houšky. Hráli jsme dobře na obou polovinách hřiště, točili jsme celou sestavu a na konci se dostalo i na naše mladíky, takže celkově to bylo pro nás až překvapivě lehké vítězství. Tímto bych chtěl svým hráčům poděkovat.“

Ladislav Faltin

Zdroj: www.bkdecin.cz

1 komentář u „Děčínští hráči si odváží z Brna vysoké vítězství“

Komentáře nejsou povoleny.