Rubriky
Dětem Kultura Sport Turisti Zprávy

Street Fest v Děčíně aneb Děčín je boží, pojďme si ho užít!

V sobotu 8. srpna ožije celé Smetanovo nábřeží a parkoviště u městské knihovny. Streetball mania slaví 25 let a zrodila se v Děčíně. Právě tady je legendární nejstarší streetballový turnaj v ČR doma. Oslavte s námi čtvrtstoletí turnajem a Street Festem a zažijte den plný sportu, zábavy a kultury.

Streetball mania svolává všechny hráče a příznivce na parkoviště pod děčínskou knihovnou. Přijďte hecnout polského smečaře Areka, který už vloni svými výkony zvedal všechny přítomné ze sedaček. Najdou se vyzyvatelé do Slam Dunk Battle? Buďte součástí jedinečná atmosféry turnaje.

A to není vše. Celá akce nese název Street Fest. A co vše se pod tímto názvem skrývá? Kromě zmíněného jubilea se můžete těšit na Street Food Market, který Vám nabídne speciality z celého světa, rozmanité chutě a vůně regionálních pochoutek. Budete mít jedinečnou možnost ochutnat piva z regionálních pivovarů, jako jsou Falkenštejn, Kocour, Pivovar Česká Kamenice, Pivovar Cvikov a Pivovar Nomád. Využijte možnost nakoupit od tvůrců jedinečné a neokoukané zboží v rámci velice příjemného Hand made Jarmarku. Dokonalou kulisu vytvoří živá hudba nejen z „Rogala“. Divadelní představení pro děti v podání Divadla Studna a jedinečná možnost výroby loutek nejen dětmi. Jsme město na Labi, a tak v rámci „Živého Labe“ si budete moci vyzkoušet jízdu na vodním skútru nebo třeba na paddleboardu, labské „peřeje“ jsou prostě vaše a jen počítejte s tím, že se namočíte (náhradní obléčko sebou). Už jste někdy zkusili stone balance? Že nevíte, co to je? Přijďte, bude to stát za to. A pokračujeme dál. Zažijte bosonohý chodník – bosá chodidla se nenásilnou a příjemnou formou adaptují na bosou chůzi a připraví se na obtížnější typ terénu. A čím zakončíte den? No přeci letním kinem na nádvoří děčínského zámku. Bude promítat kultovní film z basketbalového prostředí „Zlatý podraz“, jenž vzdává hold československým basketbalistům. A bude to mít atmosféru jinou než v klasickém kině nebo doma u TV. Na nádvoří bude umístěn basketbalový koš, který v tomto filmu hraje, můžete si jej vyzkoušet v akci a vžít se tak do role našich basketbalistů v roce 1946, kdy jsme se stali mistry Evropy.

STREET FEST 2020 – program ROGALO:

10,30-11,30 – kapela – Nejenjazzband

12,00-13,00 – kapela – U – style

13,30-14,30 – kapela – Tři v klobouku

15,30-16,30 – divadelní představení – O Všudybylovi Divadlo Studna

16,40-17,40 – kapela – Sissos

18,00-19,00 – kapela – Acid Horses

19,30-20,30 – kapela ČECHOFF

Moderátor – Antonín Moravec

15.00 – 18.00 – Divadelní ateliér – výroba loutek

 

Vstupenky na Street Fest pod zámkem můžete zakoupit už teď na www.vstupenkadecin.cz za 60 Kč, na místě pak bude vstupné za 100 Kč. Pojďme si společně užít krásné léto a Děčín, žít naplno tam, kde jsme doma. Srdečně se na vás těšíme, tady nesmíte chybět!

Zdroj: Magistrát města Děčín