Rubriky
Zprávy

Zpravodajství Policie České republiky

Vykradl chatku
Policisté dopadli podezřelého, který se v polovině ledna vloupal v Děčíně do zahradní chatky. Pětadvacetiletý muž překonal oplocení pozemku a po přeštípnutí mříže a rozbití okna vnikl do chatky, kde odcizil elektrické topení a televizní anténu, celková škoda byla vyčíslena na necelých čtrnáct set korun. Vyšetřovatel muže včera obvinil z přečinů krádeže a porušování domovní svobody, v případě odsouzení mu hrozí v krajním případě až tříletý trest odnětí svobody.

Odcizená kola
Z přečinu krádeže je podezřelý neznámý pachatel, který se v Jiříkově vloupal do garáže. Zloděj vnikl na oplocený pozemek u bytového domu a vnikl do garáže, ze které odcizil dvě horská kola. Škoda byla vyčíslena na 23 tisíc korun, policisté případ prověřují jako přečin, za který hrozí pachateli až dvouleté vězení.

Řídil i přes zákaz
Z přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání se bude zodpovídat 43letý muž, kterého včera večer zastavili v Rumburku policisté. Při lustraci zjistili, že má soudem vysloven trest zákazu činnosti spočívající v dvouletém zákazu řízení motorových vozidel. Muži sdělili podezření z přečinu, za který mu hrozí až dvouleté vězení, vyšetřován je na svobodě.

Krádež nafty
Až dvouletý trest odnětí svobody hrozí neznámému pachateli, který v Ludvíkovicích ukradl pohonné hmoty. Zloděj odstranil víčko z palivové nádrže zaparkované Avie, ze které odčerpal přes sto litrů nafty. Ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro přečin krádeže, po pachateli teď pátrají policisté.

5. června 2020, por. Bc. Daniel Vítek
tiskový mluvčí
Oddělení tisku a prevence