Rubriky
Zprávy

Muži, který naboural pod vlivem drog, hrozí až osmileté vězení.

Ve vazební věznici skončil 37letý muž, který je důvodně podezřelý ze zavinění vážné dopravní nehody, ke které došlo 21. dubna v odpoledních hodinách v katastru obce Malšovice na Děčínsku. Muž, který nikdy nebyl držitelem řidičského oprávnění a navíc mu byl uložen trest zákaz činnosti spočívající v zákazu řízení motorových vozidel, po předchozím užití pervitinu při projíždění pravotočivé zatáčky vyjel vozidlem Škoda Superb do protisměru, kde se čelně srazil s protijedoucím vozidlem VW Caddy. Řidič dodávky se sice pokoušel střetu vyhnout, ale vzhledem k okolnostem neměl šanci nehodě zabránit.

Zdrogovaný řidič Superbu byl vrtulníkem transportován do nemocnice, v péči lékařů skončili ve vážném zdravotním stavu také jeho dva spolujezdci, těžká zranění utrpěl rovněž řidič, do jehož auta muž naboural.

Muž, který si přes zákaz řízení a ve stavu vylučujícím způsobilost, který si přivodil užitím návykové látky, sedl za volant a kvůli jeho bezohlednosti a nezodpovědnosti skončili v nemocnici další tři lidé, byl po propuštění ze zdravotnického zařízení obviněn z těžkého ublížení na zdraví z nedbalosti, ohrožení pod vlivem návykové látky a maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.

Kvůli důvodné obavě, že by se obviněný mohl vyhýbat trestnímu stíhání a pokračovat i v porušování zákazu řízení, byl podán návrh na jeho vzetí do vazby, který soudce akceptoval. Na soud tak bude muž čekat za mřížemi, v případě uznání viny mu hrozí až osmiletý trest odnětí svobody.

13. května 2020, por. Bc. Daniel Vítek
tiskový mluvčí
Oddělení tisku a prevence