Rubriky
Kultura Sport Turisti Zprávy

Zoo, knihovna a via ferrata jsou otevřené od pondělí 27. dubna

Zoo a městská knihovna opět přivítají návštěvníky. Užít si mohou lezci také výstup na via ferratu.

Zoologická zahrada
Lidé, kteří chtějí navštívit zoo, musí mít předem zakoupenou online vstupenku v e-shopu zoo. Je také důležité, aby všichni při návštěvě dodržovali bezpečnostní podmínky, které se týkají především shlukování většího počtu osob. Vnitřní pavilony zůstanou uzavřeny.

Knihovna
V pondělí přivítá své čtenáře také děčínská městská knihovna, ovšem v omezeném režimu. Výpůjční doba bude omezena na tři dny v týdnu (hlavní půjčovna: po, út, čt: 9-19 hod., dětské oddělení po: 12-18 hod., út a čt 9-18 hod.). Výpůjční hodiny mezi 9.00 – 12.00 hod. jsou určeny výhradně pro seniory starší 65 let; vstup do knihovny je povolen jen registrovaným čtenářům, zájemcům o registraci a účastníkům kurzů; knihovna poskytuje pouze výpůjční služby (vrácení a půjčení knihovního fondu), základní informační služby a provoz kurzů, ostatní služby není povoleno využívat; vstup do půjčoven je povolen max. 15 čtenářům najednou, ostatní počkejte před vchodem v rozestupech minimálně 2 metry; v půjčovnách dodržujte rozestupy mezi jednotlivými čtenáři minimálně 2 metry; při návštěvě knihovny jsou všichni povinni mít nasazenou roušku (respirátor); před vstupem do půjčoven využijte připravené dezinfekční prostředky; · vaše vrácené knihy a časopisy budou umístěny na 3 dny do skladu (karantény), teprve poté je možné znovu půjčovat.

Via Ferrata
Město se od pondělí rozhodlo otevřít také via ferratu na Pastýřské stěně. Opět je nutné dodržovat v místě nástupu bezpečné rozestupy.

Zdroj: Magistrát města Děčín