Naděje ale stále svítala, před necelými dvěma týdny se díky potřebným opatřením české vlády, odehrála utkání ve všech soutěžích bez diváků. Nejinak tomu bylo i v Děčíně. Medvědi zakončili základní sezonu na čtvrtém místě, po čtyřiceti utkáních zapsali devětapadesát bodů za dvacet výher a stejný počet proher a těšili se na play-off, konkrétně na souboje v předkole, kde vyfasovali pátý tým, a sice Řisuty. Hned první zápas na domácí půdě Děčínu vyšel, když vyhrál 6:3 a ujal se v sérii vedení 1:0 na zápasy.

Buldoci ale o dva dny později doma srovnali na 1:1 a série se přestěhovala znovu na děčínský led.

Ve středu 11. 3. 2020 se však duel musel odehrát bez diváků. I Českou republiku, jak už bylo zmíněno, zasáhl koronavirus a počty nakažených lidí stoupaly. Tento duel Medvědi zvládli, i s vědomím, že je podporují fanoušci na poskytnutém streamu a dovedli utkání do vítězného konce po výsledku 4:1.
Vypracovali si tak mečbol a radostně pak směrem na kameru, poděkovali svým fanouškům a všichni se těšili na duel ve Slaném, kde Děčín mohl sérii ukončit, nebo Řisuty naopak srovnat.

Pak přišel osudový čtvrtek 12. 3. 2020 a zpřísnění bezpečnostních opatření. Český hokej se díky tomu rozhodl všechny ligy ukončit. Napříč všemi soutěžemi tak skončila sezona a skončila také i ta reprezentační. Po zrušení ženského MS a MS U18, došlo i na MS dospělých, které se mělo konat ve Švýcarsku. O víkendu tak přišla zpráva, že se šampionát neuskuteční. Sport na celém světě tak na delší dobu „usnul“.

Jaroslav Hašek skončil jako trenér Medvědů, odvedl skvělou práci

Před dvěma lety ukončil svou hokejovou kariéru Jaroslav Hašek, který v říjnu 2018 převzal děčínské „áčko“ po Tomáši Marešovi a vedl ho společně s Jaromírem Carvanem. Nakonec pak Medvědi obsadili čtvrté místo a narazili na silné Vrchlabí, které v play-off postoupilo do dalšího kola. Děčínští však bojovali do poslední chvíle, ale favorit byl nad jejich síly.

V sezoně 2019/2020 pak populární Háša sestavil kompaktní tým, který se dlouho držel v horních patrech tabulky. Povedl se především úvod soutěže, kdy hořkost porážky tým poznal až v 7. utkání. Naopak se týmu nevedlo ve 3. a 4. Kole. Po špatné sérii, která čítala mnoho prohraných duelů, se Medvědi v závěru zvedli a Jarda Hašek nakonec tým dovedl opět ke čtvrtému místu. Ve vyřazovacích bojích měl jako trenér nakročeno jednou nohou do semifinále, ale koronavir vystavil probíhající sezoně stopku.

V základní části měli skvělé individuální statistiky především Ondřej Sýkora a Zdeněk Petráš, kteří se vešli mezi čtyři nejproduktivnější hráče II. NHL skupiny Sever a neméně dobře se jim vedlo i mezi střelci.

Mezi prvními pěti obránci v produktivitě se umístil Patrik Balcar. Hned deset hráčů základní sestavy si zapsalo svou nejlepší sezónu mezi muži, aspoň co se produktivity týká. Kromě již zmíněných Sýkory, Petráše a Balcara se jednalo o Lukáše Lavingera (2277 odchytaných minut), Patrika Zicha, Jakuba Loukotu, Vojtěcha Tůmu, Jana Smolu, Pavla Zajana, Radka Fojta a Tomáše Faigla.

Do týmu velmi dobře zapadli Jan Chovanec, Filip Ineman a již zmíněný Radek Fojt, kteří ještě loni působili v krajských soutěžích. V průběhu sezóny se v kádru „A“ mužstva objevila i celá řada hráčů naší juniorky, kteří dostali příležitost po boku zkušenějších kolegů – Karel Horák, Filip Černohorský, Tomáš Arnold a Bohuslav Tenkrát.

Zkrátka a dobře, pod vedením Jaroslava Haška, který měl po boku asistenty Jana Havlíčka a Martina Pošustu, se odvedl kus velmi dobré práce, na kterou bude chtít nástupce určitě navázat. Hlavní trenér totiž oznámil konec kvůli velkému vytížení zaměstnání – klub, ale také rodině. V HC Děčín ale bude pokračovat dále, jako trenér jiných kategorií.

Děkujeme Jaroslavu Haškovi za vše, co pro hokejový Děčín udělal a přejeme mnoho úspěchů v jeho osobním životě a na lavičce děčínské mládeže.

Skončil také kapitán Michal Oliverius

Dlouholetá opora děčínského týmu, kapitán Michal Oliverius, který prakticky v každé sezóně zapisoval bod za bodem, se taktéž rozhodl skončit a ukončil tak svou bohatou a skvělou hokejovou kariéru. I v posledním ročníku druhé ligy patřil mezi nejproduktivnější hráče Děčína a táhl Medvědy do vyřazovacích bojů. Díky zranění odehrál 29 utkání, ve kterých zapsal devětatřicet kanadských bodů za devět gólů a třicet asistencí. Po jedenácti sezónách byla ta ukončená pro Oliho zároveň i tou poslední. Jak sám pověděl, takhle si konec nepředstavoval a chtěl vše ukončit na ledě, s týmem, s diváky. Bohužel to ale nešlo.

Děkujeme Michalovi za skvělou práci v našem klubu a dle slov manažera Jana Havlíčka, by měl oblíbený Oli v klubu do budoucna zastávat jednu z funkcí.

Pauza před novou sezonou bude velmi dlouhá a nikdo neví, jak to vlastně bude. Hovoří se, že se svět z pandemie koronaviru bude vzpamatovávat ještě hodně dlouho, ale všichni pevně věří, že příprava na ni bude moci začít ať dříve či o něco později a na podzim se zase milovníci nejen hokeje, ale sportu jako takového, zase sejdou na značkách a budou se těšit z dalších bitev o důležité body. Stejně tak tomu bude i v děčínském klubu.

Děkujeme za podporu v sezóně 2019/2020, byli jste všichni skvělí!!!

Vendula Zdražilová, HC Děčín