Rubriky
Sport Zprávy

Medvědi počtvrté plně bodovali

V rámci dvaačtyřicátého kola druhé hokejové ligy přivítali hokejisté Děčína na svém ledě Trutnov, který porazili 6:3 a připsali si tak čtvrtou výhru v řadě za sebou. Stále se tak drží na čtvrté pozici, kterou by si rádi udrželi až do konce základní části.

První vážnější akce se zrodila na konci sedmé minuty, kdy bekhendovou střelou málem překvapil Smola Ašenbrennera. O chvilku později o sobě dali vědět také hosté. Vojtěch Kubinčák ale z mezikruží Lavingera nepřekonal. V jedenácté minutě už se však skóre měnilo, a sice na hostující straně. Po faulu Kaltenböcka bylo nařízeno trestné střílení, které proměnil FILIP KRSEK a poslal hosty do vedení – 0:1. Jenže o dvě minuty později přetavil dvojnásobnou přesilovou hru v přesnou trefu PATRIK BALCAR a začínalo se od začátku – 1:1. Oba celky si postupně vypracovaly další šance, ale skóre se neměnilo. V poslední minutě už ale ano. V přesilovce strhl vedení na děčínskou stranu ŠTĚPÁN KUCHYNKA a Medvědi poprvé vedli – 2:1.

Do druhé třetiny šli hosté s cílem srovnat a měli k tomu několik příležitostí. Ovšem v sedmadvacáté minutě navýšil děčínský náskok TOMÁŠ FAIGL, jenž zblízka propálil Ašenbrennera – 3:1. Netrvalo však dlouho a VOJTĚCH KUBINČÁK vrátil hosty do hry, když přesnou střelou dostal Trutnov na kontaktní branku – 3:2. Poté se několikrát musel ve svém brankovišti činit Lukáš Lavinger a měl výrazný podíl na tom, že hosté nedorovnali skóre. Poslední slovo prostředního dějství měl JAN SMOLA, jenž nedal Ašenbrennerovi šanci – 4:2.

Na začátku třetí periody šli do vyššího náskoku Děčínští. Ve čtyřiačtyřicáté minutě zužitkoval Volrábovu přihrávku ONDŘEJ SÝKORA a už to bylo o tři góly – 5:2. V polovině této části hry ale ještě hosté zabojovali a snížili zásluhou FILIPA KRSKA – 5:3. Trutnov vycítil šanci a hnal se za dalším zakončením, jenže Lukáš Lavinger pokusy hostů likvidoval. Osm minut před závěrečnou sirénou se podruhé v utkání trefil ONDŘEJ SÝKORA, jenž odražený puk zametl do odkryté klece – 6:3. A tento náskok si už Medvědi pohlídali až do konce a na svém ledě završili čtvrtou výhru v řadě za sebou. Stále tak hájí čtvrté místo v tabulce.

HC Děčín – HC BAK Trutnov 6:3 (2:1, 2:1, 2:1)
Branky a nahrávky: 13. Balcar (Sýkora, Lavinger), 20. Kuchynka (Oliverius, Faigl), 27. Faigl (Kuchynka), 40. Smola (Zicho), 44. Sýkora (Volráb, Balcar), 52. Sýkora (Zajan, Volráb) – 11. Krsek (TS), 28. Kubinčák (Višňák, Jirásek), 50. Krsek (Tatar, Poul)

Sestava HC Děčín:
Lavinger (Brňák) – Černohorský, Zicho, Kaltenböck, Mareš, Balcar, Tůma – Ineman, Sýkora, Faigl, Horák, Volráb, Oliverius (C), Zajan, Fojt, Kuchynka, Smola

Vendula Zdražilová, HC Děčín