Rubriky
Sport Zprávy

Medvědi po přestřelce porazili Most

Hokejisté Děčína se naposledy v základní části utkali s Mostem, a sice na vlastním ledě. Tentokráte si se Lvy poradili a zvítězili po přestřelce 7:5. Jsou sice na páté pozici, ale jen díky horšímu skóre.

Hned z první akce zápasu hokejisté Děčína udeřili a na konci první minuty rozvlnili síť za Hosnedlem. LUKÁŠ ZUKAL vystihl zaváhání hostující obrany a z mezikruží dostal kotouč za záda mosteckého brankáře – 1:0. A za necelé dvě minuty už musel Hosnedl lovit puk ze své branky podruhé, když se před ním zjevil DANIEL VOLRÁB a bylo to 2:0. Poté následovaly další šance, hosté zvyšovali tempo a dostávali se do zakončení, ale ke kontaktní brance to nevedlo. Až v jedenácté minutě už se radovali z prvního gólu, a to ve vlastním oslabení. JAN BEČVÁŘ prostřelil Lavingera a bylo to jen o gól – 2:1. V patnácté minutě pak z mezikruží dělovkou propálil Hosnedla PATRIK BALCAR a dal Děčínu opět vyšší náskok – 3:1. Poslední slovo v první části hry však měli hosté, kteří za několik vteřin poté snížili JANEM BEČVÁŘEM, jenž tak měl zaděláno na hattrick – 3:2.

V pětadvacáté minutě dal na děčínské hokejky klid PAVEL ZAJAN, střelou z levého kruhu překonal Hosnedla ke vzdálenější tyči – 4:2. Další děčínská akce byla zakončena přesně, podruhé se také trefil PATRIK BALCAR, jenž od modré čáry propálil vše, co mu stálo v cestě – 5:2. Lvi se ale opět dostali zpět do zápasu, pěknou střelou k přední tyči se prezentoval ŠTĚPÁN URBÁNEK a znovu to s Mostem vypadalo o něco lépe – 5:3. V závěru prostřední třetiny se ještě trefil DOMINIK MÁLEK přízemní střelou – 6:3 a chvíli po něm pak i TOMÁŠ FAIGL. Ten na levé straně nedal Hosnedlovi šanci a vyhnal ho z brankoviště – 7:3. Minutu před druhou sirénou zkompletoval hattrick JAN BEČVÁŘ a dal ještě Mostu naději – 7:4.

Mostečtí do třetí třetiny vstoupili s jasným cílem, a sice se zápasem ještě něco udělat. Hned v úvodu však čelili nebezpečné střele Tomáše Faigla, po jehož ráně zakročil Kovařík efektním semaforem. Pak už měli šance hosté, kteří mnohdy svému soupeři zatápěli před Lavingerem, ten ale těžké chvíle ustál. V osmačtyřicáté minutě doklepl odražený puk za záda děčínského brankáře ALEŠ HAVLŮJ a kapitán Mostu tak zvýraznil mostecké naděje – 7:5. V závěru poslední periody si další pokusy vytvořili hosté, ale Medvědi drželi svůj dvoubrankový náskok a i při powerplay hostů neinkasovali a tříbodový večer tak uhájili.

HC Děčín – Mostečtí Lvi 7:5 (3:2, 4:2, 0:1)
Branky a nahrávky: 1. Zukal (Zajan, Sýkora), 3. Volráb (Sýkora), 15. Balcar, 25. Zajan (Sýkora, Balcar), 27. Balcar (Volráb), 36. Málek (Sýkora, Balcar), 39. Faigl (Oliverius, Kaltenböck) – 11. Bečvář, 15. Bečvář, 34. Urbánek (Nedrda, Mical), 39. Bečvář (Kýhos, Mical), 48. Havlůj (Mical, Nedrda)

Sestava HC Děčín:
Lavinger (Brňák) – Balcar, Černohorský, Kaltenböck, Loukota, Zukal, Málek – Sýkora, Volráb, Fojt, Ineman, Kuchynka, Smola, Zajan, Oliverius (C), Arnold, Faigl

Vendula Zdražilová, HC Děčín