Rubriky
Sport Zprávy

Zimní stadion bude mít novou střešní krytinu ještě letos

Město připravuje výměnu střechy zimního stadionu. Radní schválili zadávací dokumentaci výběrového řízení na zhotovitele stavby. Už v loňském roce město požádalo o dotaci Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy.

„Pokud výběrové řízení proběhne bez problémů a podaří se vysoutěžit zhotovitele, mohly by práce probíhat v ideálním případě od konce března. Provoz zimáku se, doufám, tak naruší jen minimálně,“ vysvětlil náměstek primátora pro územní a investiční rozvoj Vladislav Raška. Výměna střechy vyjde na zhruba 33 milionů korun a město ji provede, i když se mu nepodaří získat dotaci.

Termín pro podání nabídek je stanoven na 5.2.2020. Zajímavostí bude technologie provádění stavby, kdy na plochu, která slouží jindy jako ledová, vjede samohybná kloubová teleskopická plošina (dosah do výšky min. 18 m a do stran 20 m) a upevní zde záchytnou síť, která bude zároveň sloužit i jako pracovní. „Majetek města je nutné obnovovat a zimní stadion si tuto investici určitě zaslouží. Proto jsem rád, že se podařilo tuto akci prosadit a vyčlenit na ni finanční prostředky,“ doplnil Vladislav Raška.

Zdroj: Magistrát města Děčín