Rubriky
Sport Zprávy

Třígólový náskok nestačil, Řisuty plně bodovaly

Děčínští hokejisté ve čtyřiatřicátém kole přivítali na svém ledě Buldoky z Řisut, na které v první třetině doslova vlétli a v sedmnácté minutě vedli 3:0. Hosté však postupně ztrátu smazali a dostali se i do vedení. I když Medvědi srovnali, nakonec měli poslední slovo Buldoci a po výhře 5:4 vyloupili děčínský led.

Už ve čtvrté minutě byly na obou stranách k vidění velké šance, ale ani jeden tým se do vedení nedostal. O chvilku později se už ale skóre měnilo. ŠTĚPÁN KUCHYNKA nedal Jirouškovi šanci a poslal své spoluhráče do náskoku – 1:0. Ve dvanácté minutě zvládli Buldoci oslabení a neinkasovali. Ale poté inkasovali podruhé. TOMÁŠ FAIGL se před Jirouškem nemýlil a dostal Medvědy do dvoubrankového náskoku – 2:0. Stejný hráč pak přidal další přesnou trefu v přesilové hře a měl zaděláno na hattrick. Po pěkném pasu od Kaltenböcka trefil odkrytou Jirouškovu klec – 3:0. V závěru prvního dějství pak také hosté využili svou početní výhodu a snížili na rozdíl dvou branek.

V šestadvacáté minutě přidal svou druhou branku v utkání MICHAIL POTĚCHIN, jenž také měl nakročeno ke třem trefám v zápase a už to bylo jen a pouze o jeden gól – 3:2. Hosté byli lepším týmem a snažili se o vyrovnání. To přišlo po polovině základní hrací doby. MICHAL FORTELKA využil další hostující přesilovku a začínalo se od začátku – 3:3. Hosté byli znovu několikrát nebezpeční, ale v prostřední části hry se k obratu nedostali. Do kabin se jim šlo ale rozhodně lépe, než Děčínu, který definitivně ztratil své vedení.

Úderem dvaačtyřicáté minuty pak Buldoci strhli poprvé v utkání vedení na svou stranu a otočili zápas. Juja Okegawa nabil DOMINIKU DANOVOVI, jenž se pak před děčínským brankářem prosadil – 3:4. Medvědi našli odpověď v jednapadesáté minutě ŠTĚPÁNEM KUCHYNKOU, jenž docílil své druhé přesné trefy – 4:4. Jenže o necelých pět minut později to byli hosté, kteří znovu rozvlnili síť za Lavingerem, když se před ním trefil VINCENT KESZI – 4:5. Děčínští v závěru měli velký tlak, při hře bez brankáře několikrát Jirouška ohrozili, k vyrovnání to ale nevedlo. Ztratili tak další tři body a navíc je soupeř sesadil ze čtvrté pozice a jsou pátí.

HC Děčín – HC Řisuty 4:5 (3:1, 0:2, 1:2)
Branky a nahrávky: 5. Kuchynka (Faigl, Oliverius), 12. Faigl (Oliverius), 17. Faigl (Kaltenböck, Oliverius), 51. Kuchynka (Faigl) – 19. Potěchin (Fortelka), 26. Potěchin (Novák, Patyk), 33. Fortelka (Potěchin, Patyk), 42. Danov (Okegawa, Paršakov), 55. Keszi (Okegawa)

Sestava HC Děčín:
Lavinger (Brňák) – Černohorský, Kaltenböck, Balcar, Loukota, Zdvořáček, Zicho, Tůma – Fojt, Arnold, Oliverius (C), Faigl, Volráb, Zajan (A), Smola, Kuchynka, Sýkora, Ineman

Vendula Zdražilová, HC Děčín