Rubriky
Sport Zprávy

Most Děčínu nedal šanci, vyhrál 8:2

Nabuzeni středeční výhrou nad Novou Pakou zajížděli Medvědi k severočeskému derby do Mostu, kde však poslední úspěch nepotvrdili a padli 2:8. Lvi tak Medvědy porazili už potřetí v sezóně.

Začátek zápasu přinesl hned dvě velké šance na obou stranách, ale skóre na ukazateli se neměnilo. V polovině první části hry se už ale pohnulo a Most šel do vedení. Nejprve měli dobrou šanci Medvědi, tu však nevyužili a hned z protiútoku udeřili Lvi. VLADIMÍR KÝHOS se trefil mezi tři tyče a jeho tým měl náskok – 1:0. Lvi se poté nadechli k dalším šancím a poté jim stačily dvě minuty a kousek, aby v sedmnácté minutě vedli už o čtyři góly. Nejprve se trefil mezi tři tyče IVAN ŘEHOŘ – 2:0. Záhy ho napodobil FRANTIŠEK BAKRLÍK – 3:0. Lavinger pak nejprve zastavil nájezd Řehoře, na dorážku z hole DAVIDA DRAŠARA už byl krátký – 4:0.

Úvod druhé periody patřil opět Lvům, kteří šli ve čtyřiadvacáté minutě do náskoku o pět branek. VÍTĚZSLAV NEDRDA projel obranou Děčína a poté dalším pokusem nedal brankáři Medvědů žádnou šanci – 5:0. O chvilku později měl velkou šanci Pavel Zajan, kotouč se otřel o břevno domácí svatyně a obrana Mostu jej pak dostala do bezpečí. Mostečtí nadále byli lepším týmem a nedávali Medvědům šance na korekci. V závěru prostředního dějství tak přišla další branka Mostu, o kterou se postaral MARTIN MICAL a s Děčínem to nevypadalo už dobře – 6:0.

V šestačtyřicáté minutě využil FRANTIŠEK BAKRLÍK přesilovou hru, když zužitkoval pas od Havlůje a v Mostě se tak rodil debakl – 7:0. Děčínští měli poté šanci snížit ve dvojnásobné přesilové hře. Tu ovšem nevyužili a přišla další rána v podobě už osmé přesné mostecké trefy. MIROSLAV POLÁK po návratu z trestné lavice rozradostnil své spoluhráče už poosmé – 8:0. Děčínští se přeci jen dočkali své první branky, kterou vsítil ONDŘEJ SÝKORA a obral tak domácího brankáře o čisté konto – 8:1. Hned na to se pak ještě trefil SEBASTIAN DÖRNER, ovšem domácí měli stále vysoký náskok – 8:2. Do konce utkání se už skóre neměnilo a Most tak v pohodě dokráčel ke třem bodům, Děčín naopak zůstal bez bodového zisku.

MOSTEČTÍ LVI – HC Děčín 8:2 (4:0, 2:0, 2:2)
Branky a nahrávky: 10. Smolka (Kýhos, Kuncl), 15. Řehoř (Mical, Drašar), 16. Bakrlík (Havlůj, Smolka), 17. Drašar (Řehoř), 24. Nedrda (Smolka), 38. Mical (Řehoř), 46. Bakrlík (Havlůj, Urbánek), 49. Polák (Smolka, Kuncl) – 54. Sýkora (Černohorský, Zajan), 56. Dörner (Kuchynka)

Sestava HC Děčín:
Lavinger (Pošusta) – Loukota, Mareš, Kaltenböck, Černohorský, Zdvořáček, Tůma – Oliverius (C), Petráš, Fojt – Smola, Chovanec, Zajan (A) – Dörner, Volráb, Sýkora – Faigl, Kuchynka

Vendula Zdražilová, HC Děčín