Rubriky
Sport Zprávy

Medvědi s Bílinou plně bodovali

V rámci předehrávky osmadvacátého kola druhé hokejové ligy přivítali hokejisté Děčína na svém ledě Bílinu, se kterou se letos utkali už počtvrté a po čtyřech prohrách za sebou plně bodovali. Po výhře 4:3 tak získali tři body do tabulky.

Úvod první třetiny přinesl velkou šanci na děčínské straně. Už to vypadalo, že je Štěpka překonán, ten ale na poslední chvíli uklidil puk kousek od brankové čáry. Dále pokračoval svižný hokej na obou stranách a v desáté minutě se prezentoval dobrou střelou Jakub Zdeněk, před kterým zívala část odkryté Lavingerovy klece, ale kotouč brankář Medvědů ukryl do lapačky. Ve čtrnácté minutě se pak poprvé měnilo skóre. Děčín sice měl výhodu přesilové hry, skórovali ale Draci. JAKUB PROCHÁZKA se dostal do samostatného úniku a teploměrem pak nedal Lavingerovi šanci – 0:1. Závěr prvního dějství pak patřil Medvědům, ti si vytvořili tlak a ve dvacáté minutě ho přetavili ve vyrovnávací branku. PATRIK BALCAR od modré čáry propálil vše, co mu stálo v cestě a vrátil spoluhráče do hry – 1:1.

Hned v jednadvacáté minutě mohl na odkrytou děčínskou branku střílet Procházka, avšak Radek Fojt pomohl obraně a puk dostal do bezpečí. O pět minut později pak měl šanci také Tjurin, ale nebezpečí před Lavingerem bylo zažehnáno. Ondřej Sýkora nebyl daleko od vedoucí branky, ale brankář Štěpka ho fantasticky vychytal a puk za svá záda nepustil. Osmadvacátá minuta přinesla hned dvě branky. Nejprve do vedení poslal Děčín ZDENĚK PETRÁŠ – 2:1, ale o chvilku později Bílina srovnala KONSTANTINEM TJURINEM – 2:2. Bleskově se tak začínalo opět od začátku. Do konce druhé třetiny se už nic nestalo a podruhé do kabin se tak šlo za nerozhodného stavu.

Do třetí třetiny vstoupili lépe Medvědi, když v jednačtyřicáté minutě doklepl puk po střele Chovance za Štěpkova záda DANIEL VOLRÁB a dal tak svému týmu znovu vedení – 3:2. O chvilku později dorážel Kuchynka kotouč u odkryté bílinské klece, ale beci Draků včas zakročili. Děčínští v čase 46:22 šli do dvoubrankového náskoku, když se štěstím Štěpku prostřelil JAN CHOVANEC – 4:2. Hosté se snažili o kontaktní branku, ta sice přišla z hole JAKUBA PROCHÁZKY – 4:3, ale až v závěru třetí třetiny a dorovnat skóre se jim už nepovedlo. Medvědi tak po čtyřech zápasech v řadě znovu naplno bodovali a zapsali důležité tři body.

HC Děčín – HC Draci Bílina 4:3 (1:1, 1:1, 2:1)
Branky a nahrávky: 20. Balcar (Zicho, Volráb), 28. Petráš (Sýkora, Zajan), 41. Volráb (Chovanec, Fojt), 47. Chovanec (Sýkora, Petráš) – 14. Procházka (Brzek), 28. Tjurin (Kobes), 60. Procházka (Šmejc, Šimeček)

Sestava HC Děčín:
Lavinger (Brňák) – Mareš, Kaltenböck (C), Loukota, Balcar, Tůma, Zicho, Málek – Sýkora, Kuchynka, Fojt, Faigl, Smola, Zajan (A), Chovanec, Petráš, Volráb, Ineman, Arnold

Vendula Zdražilová, HC Děčín