Rubriky
Sport Zprávy

Preview před zápasem 15. kola Kooperativa NBL, ERA Basketball Nymburk – BK ARMEX Děčín

Poslední venkovní utkání roku 2019 odehrají Válečníci v netradiční den, a to pátek na půdě mistrovského Nymburku. Ten letos předvádí opět v české lize suverénní výkony a všech dosavadních šestnáct zápasů (má předehrány duely s Olomouckem a USK Praha) bez problémů vyhrál.

Nymburk sice před sezónou po 15 letech změnil název, když se jeho novým titulárním partnerem stala pardubická firma ERA, jež nahradila společnost ČEZ, ale na jeho výkony to nemá vliv. Možná naopak. Tým s českými reprezentanty, kteří předvedli na MS skvělé výkony a vezou se na vítězné vlně, a kvalitní cizinci tvoří opět nebezpečnou směs, na níž zatím nikdo z českých soupeřů nenašel obranu. Ale ono zastavit Nymburk se příliš nedaří ani zahraničním týmům v Lize mistrů, kde český šampión hraje v základní skupině D, a po osmi zápasech se hřeje na 2. místě s bilancí 6 výher a dvou porážek, když zatím nestačil jen na vedoucí Tenerife a řecký klub Peristeri.

Nymburk znovu nemá ve svém středu vyloženou hvězdu, ale spíš se spoléhá na kvalitní a vyrovnaný kádr, který dokáže drtit soupeře po celých čtyřicet minut. Nejlepším střelcem týmu v KNBL je Jaromír Bohačík s průměrem 15,4 bodu na zápas, druhý je Vojtěch Hruban (13,1) a třetí Američan Zachary Hankis (10,9), jenž naopak táhne Nymburk v LM s průměrem 16 bodů na zápas. Nebezpeční jsou ale pro koš soupeře všichni hráči – Dalton, Peterka, Rogič, Šafarčík, Booker a další.

Nymburk také vede většinu statistických údajů, když má nejvyšší rating, nejlepší procento střelby, nejlépe doskakuje a má nejvíce asistencí. Ztrátka porazit ho bude velmi těžké a komu se to povede, budou hrdinou sezóny.

Vzájemný zápas v zákl. části:
BK ARMEX Děčín – ERA Basketball Nymburk 69:86
Pomikálek 14, Autrey 11, Šiška 9, Feštr 9 – Hruban 18, Dalton 11, Bohačík 11, Rogič 10, Booker 10.

NÁZOR BK DĚČÍN
Tomáš Grepl, trenér BK ARMEX Děčín: „Hrajeme s nejtěžší možným soupeřem. Nymburk má nejlepší a nejširší kádr v Kooperativa NBL. Připravíme se co nejlépe a pokusíme se hráče Nymburku co nejvíce potrápit.“
Lamb Autrey, křídlo BK ARMEX Děčín: „Víme, ze nás v pátek večer čekají šampióni. Bude to těžká zkouška, ale my chceme na palubovce nechat sto procent. Těšíme se na zápas, na přípravu máme několik dní, a také doufáme v podporu naší fanouškovské válečnické rodiny na tribuně.“

Zdroj: www.bkdecin.cz
Foto: Roman Valenta