Rubriky
Sport Zprávy

S Řisuty Medvědi na body nedosáhli

V šestnáctém kole druhé hokejové ligy zavítali na děčínský led Buldoci z Řisut, kteří Děčínu oplatili porážku z prvního vzájemného duelu a vyloupili medvědí led po výhře 6:4. Ve vlastním teritoriu tak hráči Děčína nezískali ani bod.

Divokou první třetinu, která přinesla hned sedm branek, načali už v páté minutě hry Medvědi, když ŠTĚPÁN KUCHYNKA využil přesilovou hru střelou mezi betony Ilašenka – 1:0. Hosté ale bleskově srovnali díky trefě NIKOLAJE PARŠAKOVA – 1:1 a o chvilku později šli dokonce do vedení zásluhou DAVIDA HOLUBA – 1:2. V deváté minutě už to bylo 1:3. OTO RUDOVSKÝ dal Řisutům dvoubrankový náskok, ze kterého se ale hosté neradovali dlouho. Děčínští se dostali na kontaktní branku, když využili další početní výhodu JAKUBEM LOUKOTOU – 2:3. Ale znovu se Buldoci odskočili. Mez betony Lavingera překonal ŠIMON NÁPRSTEK – 2:4. Poslední slovo však měl Děčín v poslední minutě prvního dějství. Při hře čtyři na čtyři vymíchal Ilašenka ZDENĚK PETRÁŠ a vše bylo zase otevřené – 3:4

Druhá třetina už tak bohatá na branky nebyla, padly pouze dvě. V polovině utkání vyrovnal v přesilové hře ONDŘEJ SÝKORA, jenž propálil vše, co mu stálo v cestě – 4:4. Děčínští pak měli další šance, které ale ke strhnutí vedení na medvědí stranu nevedly. I hosté několikrát před Lavingerem zahrozili, ale ten si svůj prostor před brankou pohlídal. V devětatřicáté minutě už ale musel popáté lovit puk ze své sítě. NIKOLAJ PARŠAKOV umístil puk pod víko jeho klece a hosté slavili průběžné vedení – 4:5. Poté ještě Lavinger zastavil další nebezpečnou akci Buldoků a nedovolil, aby ještě hosté odskočili.

Úvod třetí části hry přinesl šance na domácí straně, vyrovnání se však nekonalo. Ilašenko byl mezi třemi tyčemi neprůstřelný. V devětačtyřicáté minutě zachránil Lavinger Medvědy od pohromy, když kotouč zastavil těsně u brankové čáry. O minutu později už inkasoval. V padesáté minutě využil další přesilovou hru DAVID HOLUB a dal Buldokům náskok o dva góly. Medvědům se nedařilo dostat se Ilašenkovi na kobylku a stále ztráceli dvě branky. Když měli necelých pět minut před koncem třetí třetiny přesilovou hru, zkusili to se šesti bruslaři v poli a bez brankáře, ale na kontaktní branku se už nedostali. Buldoci tak z ledu Děčína odvezli všechny tři body a oplatili tak Medvědům porážku z prvního vzájemného měření sil. Děčín naopak nedosáhl ani na jeden bod.

HC Děčín – HC Řisuty 4:6 (3:4, 1:1, 0:1)
Branky a nahrávky: 5. Kuchynka (Faigl, Oliverius), 10. Loukota (Petráš, Sýkora), 20. Petráš (Sýkora), 32. Sýkora (Balcar, Petráš) – 6. Paršakov (Danov, Okegawa), 7. Holub (Patyk, Fortelka), 9. Rudovský (Paršakov, Okegawa), 17. Náprstek (Danov, Rudovský), 39. Paršakov (Novák, Patyk), 50. Holub (Patyk, Potěchin)

Sestava HC Děčín:
Lavinger (Kácha) – Mareš, Kaltenböck, Zicho, Loukota, Tenkrát, Balcar, Tůma – Faigl, Chovanec, Sýkora, Ineman, Oliverius (C), Volráb, Petráš, Zajan (A), Fojt, Kuchynka, Smola

Vendula Zdražilová, HC Děčín