Rubriky
Sport Zprávy

Preview před zápasem 2. kola Kooperativa NBL, BC Geosan Kolín – BK ARMEX Děčín

První venkovní utkání v nové sezóně KNBL odehrají Válečníci na palubovce nevyzpytatelného Kolína, který v minulé sezóně získal několik cenných skalpů, ale po základní části skončil ve skupině A2, kde obsadil 2. příčku a v předkole play-off vyzval ústeckou Slunetu. Ta však byla nad jeho síly, vyhrála 2:1 na zápasy a Medvědům nezbývalo nic jiného, než ročník zhodnotit jako neúspěšný. Medvědi letos začínají Kooperativa NBL čtyřmi domácími zápasy, kdy po Opavě a Válečnících následně přivítají mistrovský Nymburk a Ostravu.

O nápravu výsledků se v nové sezóně pokusí mužstvo trenéra Pavla Beneše s několika nováčky i již zkušenými hráči. Smlouvu podepsali Martin Kolář (vloni HK) i nestárnoucí David Machač, do týmu se vrátil také Adam Číž (na konec sezóny hostoval ve Svitavách), na soupisce je i Jiří Šoula. Zahraničními posilami jsou srbský rozehrávač Luka Igrutinovič, který prošel již Ostravou a Slunetou, pětadvacetiletý Chorvat Vlatko Granič, v loňské sezóně nastupující v britské BBL, kde v dresu Manchesteru Giants doručoval v průměru téměř 12 bodů a 7 doskoků na utkání, a Filip Vukosavljevič, jenž v loňském ročníku KNBL hájil barvy USK Praha. V try-outu pak uspěl jednadvacetiletý rozehrávač Lukáš Brožek přicházející na hostování z BK Pardubice. Kolín v přípravě testoval i exděčínské Jakuba Kašu a Tomáše Gavendu. Na poslední chvíli Kolín angažoval 23letého a 191 cm vysokého Američana Benjamina Richardsona, který v minulé sezoně oblékal dres čtvrtfinalisty polské ligy, Dabrowe Gorniczy a ze sezóny 2016/17 se zná z Univerzity Loyola s Graničem.

V přípravě Medvědi porazili prvoligový Basket Košíře 96:58 (nejlepší střelci Kolína: Číž 21, Machač 17, Igrutinovič 17), následně už ale jen prohrávali: BC Geosan Kolín – Era Basketball Nymburk 60:100 (Vukosavljevič 15, Machač 11, Igrutinovič 11), Kolín – Kingspan Královští sokoli Hradec Králové 78:84 (Číž 23, Kolář 14, Igrutinovič 12), Kolín – Ostrów Wielkopolski 63:91 (Kaša 16, Granič 15, Vukosavljevič 13), Královští sokoli – Kolín 81:78 (Igrutinovič 18, Vukosavljevič 17, Číž 15), Kolín – USK Praha 80:84 (Číž 20, Igrutinovič 17, Machač 13), Tuři Svitavy – Kolín 122:84.

V úvodním kole KNBL hostil neúplný Kolín silnou Opavu a podlehl jí vysoko 67:96 (nejlepší střelci Kolína: Igrutinovič 16, Vukosavljevič 14, Machač 11, Granič 11, chyběli Číž a Šoula).

NÁZOR BK DĚČÍN
Tomáš Grepl, trenér BK ARMEX Děčín: „V Kolíně očekáváme těžký venkovní zápas. Měli bychom byt kompletní a připraveni bojovat o cenné vítězství.“

Filip Kroutil, křídlo BK ARMEX Děčín: „Ve středu nás čeká zápas na velice nepříjemné palubovce kolínských medvědů, jejichž páteř týmu jako každým rokem představují cizinci doplnění o mladý český talent. I přesto, že Kolínským nevyšel úvodní zápas sezóny s naším sobotním soupeřem Opavou, nemůže nic podcenit a hrát naprosto koncentrované a bojovně.“

Zdroj: www.bkdecin.cz
Foto: Roman Valenta