Rubriky
Sport Zprávy

Děčín dnes v dohrávce čtvrtého kola přivítá Most

Ve středu jsou na programu dvě dohrávky čtvrtého kola druhé hokejové ligy ve skupině Sever. Děčínští na svém ledě přivítají v severočeském derby mostecké Lvy.

Děčínští Medvědi jsou po šesti odehraných duelech na druhém místě tabulky se ziskem sedmnácti bodů. S Vrchlabím, které je v současné době na prvním místě tabulky, mají stejný počet bodů. Stadion má lepší skóre, a tak o víkendu poskočil na nejvyšší příčku. Ovšem Děčínští se mají šanci vrátit zpět na výsluní, museli by v dnešním duelu s Mostem jakkoli bodovat. Děčín je jediným týmem, který ještě ve skupině Sever neprohrál a svou šňůru výher tak bude chtít prodloužit i dnes. Po výhře 8:6 ve Slaném nad Řisuty je však dnes čeká velmi těžký zápas proti taktéž velmi dobře hrajícímu Mostu. Ten tak prahne po tom, aby se stal prvním týmem, který uštědří hokejistům Děčína první prohru v sezóně.

Nejproduktivnější hráči

Zdeněk Petráš – 17 bodů (8+9)
Ondřej Sýkora – 14 bodů (7+7)
Michal Oliverius – 12 bodů (4+8)

Hosté z Mostu mají sezónu také velmi dobře rozehranou. I oni se drží na přední příčce tabulky, když jsou na třetím místě v těsném závěsu za Děčínem a Vrchlabím a na své konto zapsali patnáct bodů a také oni tak mají možnost jít po tomto utkání na první místo. Lvi po desetibrankovém přídělu, který nadělili doma Dvoru Králové, zajížděli na půdu nováčka z Nové Paky a tam vyhráli těsně 2:1. Drží tak šňůru tří zápasů v řadě, kdy neztratili ani bod. A dnes na děčínském ledě se budou snažit o její prodloužení. Čeká nás tak velice zajímavý souboj mezi oběma celky v rámci severočeského derby a uvidíme, kdo vzejde jako vítěz.

Nejproduktivnější hráči

Martin Mical – 13 bodů (8+5)
Ivan Řehoř – 11 bodů (6+5)
František Bakrlík – 9 bodů (6+3)

Oba celky se v loňské sezóně utkaly čtyřikrát. Mostečtí se třikrát radovali z výhry a jednou pak Děčín. Medvědi tak svému soupeři mají co vracet.

Děčín – Most 4:9
Most – Děčín 6:5pp
Děčín – Most 4:7
Most – Děčín 4:9

Utkání na zimním stadionu v Děčíně začíná ve středu 9. 10. 2019 v 18:00 hodin.

Online přenos: HC Děčín – MOSTEČTÍ LVI

Zdroj: HC Děčín, Vendula Zdražilová