Rubriky
Dětem Zprávy

Zoo Děčín nabízí dětem místa v zájmových kroužcích

V novém školním roce začnou v Zoo Děčín opět pracovat dětské kroužky pro milovníky přírody. „V září se otevírá kroužek začátečníků z řad žáků navštěvujících 2. až 9. třídu základní školy, kteří by měli zájem naučit se praktickou péči o koně a rádi by si rozšířili i své znalosti ze světa koní a poníků. V říjnu pak začíná všeobecně zaměřený ZooKroužek. Ten je rozdělen na dvě různé skupiny podle věku dětí,“ uvedla lektorka ZooŠkoly Alena Šotolová. ZooKroužek I je určen mladším dětem (2. až 5. tř. ZŠ) a jeho náplní je poznávání přírody, získávání základních znalostí o zvířatech a rostlinách především formou her a soutěží, práce s přírodninami, výtvarná a rukodělná činnost a péče o drobná kontaktní zvířata ZooŠkoly.

ZooKroužek II je pro starší děti od 5. do 9. třídy ZŠ. Na programu má prohlubování znalostí dětí o přírodě, především o zoologii a ekologii, vycházky po zoo a v přírodě, bližší poznávání domácích i exotických zvířat a péče o některá z nich, práce s přírodninami a vzdělávací hry.

„Pro přihlášení na kroužek je nutné využít e-shop, který je součástí webových stránek Zoo Děčín. Zde je také u každého kroužku více informací, např. kontakt na vedoucí jednotlivých kroužků, kdy je první schůzka a další informace. Cena každého kroužku je 2000 Kč/dítě/školní rok,“ doplnila Šotolová.

Alena Šotolová
Lektorka ZooŠkoly
Centrum návštěvnických služeb
Zoo Děčín – Pastýřská stěna, p. o.