Rubriky
Sport Zprávy

Medvědi vyhráli trutnovský Bak Cup

Děčínští hokejisté na BAK Cupu klopýtli pouze jednou a v posledním duelu s Trutnovem si připsali výhru a slavili tak celkové prvenství na tomto turnaji.

V sedmé minutě se do velké šance dostal Trutnov. Vojtěch Kubinčák si sjel před děčínskou branku, kde zakončil do tyče. V polovině první třetiny šli Medvědi do vedení. PAVEL ZAJAN dorazil za Ašenbrennerova záda odražený kotouč a domácí měli jednobrankové manko – 0:1. V dalším průběhu hry měli další dvě velké šance Trutnovští, avšak znovu je v gól nepřetavili. V patnácté minutě pak přišel trest v podobě druhé děčínské branky. ŠTĚPÁN KUCHYNKA prostřelil domácího brankáře nad jeho betonem – 0:2. Poprvé do kabin se tak lépe šlo Medvědům, kteří měli dvoubrankový náskok.

Ve dvaadvacáté minutě druhé třetiny se podařilo Drakům snížit na rozdíl jediné branky. DANIEL SVOBODA střelou k bližší tyči prostřelil Lavingera a využil přesilovou hru. Trutnov tak byl zpátky ve hře a svému soupeři na dostřel jediné branky – 1:2. V sedmadvacáté minutě ujel střelec první branky Trutnova Daniel Svoboda před medvědí klec, ale Lavinger jeho následný blafák vychytal. V polovině zápasu se Medvědi dostali zpět na dvoubrankový rozdíl, když PATRIK BALCAR od modré čáry prostřelil v přesilové hře Ašenbrennera – 1:3. Děčín tak měl i před třetí třetinou náskok o dva góly.

Hned na začátku třetí třetiny se do velké šance dostal Pavel Zajan. Ten měl už položeného Ašenbrennera, ale domácí brankář zakročil a nepustil puk za brankovou čáru. Další průběh hry pak rozkouskovala častá vyloučení na obou stranách a stále se skóre neměnilo. Ve dvaapadesáté minutě už ano. BOHDAN VIŠŇÁK od modré čáry propálil vše, co mu stálo v cestě a snížil na rozdíl jediné branky – 2:3. Medvědi pak ale odskočili díky trefám ŠTĚPÁNA KUCHYNKY a PAVLA ZAJANA na tříbrnakový rozdíl – 2:5. Trutnovu se tak podařilo v závěru jen korigovat stav, když se prosadil DANIEL SVOBODA – 3:5. Děčín tak na turnaji v Trutnově obsadil konečné první místo.

HC BAK Trutnov – HC Děčín 3:5 (0:2, 1:1, 2:2)
Branky a nahrávky: 22. Svoboda, 52. Višňák (Semorád, Martinec), 60. Svoboda (Jedlička, Junek) – 10. Zajan (Dörner), 15. Kuchynka (Oliverius, Faigl), 31. Balcar (Zajan, Loukota), 58. Kuchynka, 59. Zajan (Smola)

Sestava HC Děčín:
Lavinger (Kácha) – Tenkrát, Balcar, Kaltenböck, Mareš, Loukota – Arnold, Ineman, Smola, Zajan, Faigl, Oliverius, Kuchynka, Chovanec, Horák, Fojt, Dörner

Vendula Zdražilová