Rubriky
Zprávy

Zpravodajství Policie České republiky

Napadený sklep
DĚČÍN – Podmokelští policisté vyjížděli jedenáctého srpna letošního roku do Resslovy ulice v Děčíně, odkud se ztratilo drobné pracovní nářadí a motorová pila. Ztracené věci měli jejich majitelé uskladněny ve sklepní kóji obytného domu. Ztrátu věcí předběžně vyčíslili na dvanáct tisíc českých korun. Oznámení místní strážci zákona prověřují s ohledem na možné přečiny krádeže, poškození cizí věci a porušování domovní svobody.

Řídil i přes zákaz
KRÁSNÁ LÍPA – Pod drobnohledem krásnolipských strážců zákona skončil letos v pátek devátého srpna jednatřicetiletý muž z Českolipska. Krátce před půl třetí odpoledne byl policejní hlídkou zastaven v osobním automobilu. Při služebním zákroku ve Varnsdorfské ulici v Krásné Lípě vyšlo najevo, že kontrolovaný nevlastní žádné řidičské oprávnění, má vysloven platný zákaz řízení motorových vozidel a navíc je pod vlivem drog. Lékařské vyšetření spojené s odběrem biologického materiálu odmítl. Nedávný incident policisté šetří s ohledem na přečin maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.

Přes promili
DĚČÍN – I policejní hlídka z hlídkové služby v Děčíně zastavila před pár dny řidiče motorového vozidla, jenž neměl za volantem v té době co dělat. V průběhu služebního zákroku policisté zjistili, že muž šofér osobního automobilu je podle provedené orientační dechové zkoušky pod vlivem alkoholu. Další jízdu vozem mu zakázali a jeho noční prohřešek ze sedmého srpna letošního roku zpracovali ve zkráceném přípravném řízení s ohledem na přečin ohrožení pod vlivem návykové látky. Muž se tak vystavil možnému trestu v podobě zákazu činnosti, peněžitého trestu nebo trestu odnětím svobodu až po dobu jednoho roku.

Nezaplacený nákup
VELKÝ ŠENOV – Velkošenovští policisté zahájili dvanáctého srpna letošního roku šetření k incidentu v Mikulášovicích. Ve zdejším obchodě mělo v polovině minulého týdne zmizet rukou mladého muže tabákové zboží v hodnotě jednoho tisíce českých korun. Veškeré okolnosti prověřují s ohledem na možný přečin krádeže. Obchodník přišel o osm kusů tabáku a jednu krabičku cigaret. Zboží zmizelo bez jeho uhrazení.

Kam se poděla?
DĚČÍN – Děčínští policisté přijali v pondělí dvanáctého srpna letošního roku oznámení návštěvnice děčínského Zámku. Během pohybu v jeho areálu přišla o peněženku s osobními doklady a platebními kartami. Její ztrátu spočítala na částku deset a půl tisíce českých korun. Její majitelka se obrátila na místní strážce zákona a ty nepříjemnost začali šetřit s ohledem na možné přečiny zatajení věci a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku.

Děčín 15. srpna 2019
por. Bc. Petra Trypesová
Oddělení tisku a prevence Děčín