Rubriky
Zprávy

Zpravodajství Policie České republiky

Přišla o telefon
DĚČÍN – Na děčínské policisty se v neděli druhého června letošního roku obrátila návštěvnice hudebního klubu, kde přišla o svůj mobilní telefon. Při návštěvě místního podniku v časných ranních hodinách jí z kabelky zmizel mobilní telefon zn. Huawei P20 lite. Ztracený telefon s ochranným krytem, šestnácti gigabitovou paměťovou kartou a SIM kartou ocenila částkou 6.384,- Kč. Policisté její oznámení přijali a začali si jím zabývat s ohledem na možná přečin krádeže.

Výlet s nepříjemností
VARNSDORF – Policisté z Varnsdorfu pátrají po dámské kabelce a jejím obsahu, jelikož v neděli druhého června zmizela z odstaveného automobilu. Výletnice z Prahy zavítala o minulém víkendu k hradu Tolštejnu. Na místním parkovišti odstavila osobní automobil a vyrazila za kulturou. Ve vozidle zanechala dámskou kabelku s osobními věcmi, finanční hotovostí, mobilním telefonem a doklady. Když se k vozidlu odpoledne vrátila, kabelku už v autě neměla. Společně s policisty se dopočítali škody ve výši necelých osmnácti tisíc českých korun. Nepříjemností se policisté nadále zabývají s ohledem i na možný přečin krádeže.

Vykutálený řidič
DĚČÍN – Na obvodním oddělení v Podmoklech se v těchto dnech policisté zabývají také případem možného přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. V neděli v podvečer druhého června letošního roku zastavila policejní hlídka na Teplické ulici v Jílovém – Kamenná projíždějící osobní automobil, který se snažil svou jízdou policejní hlídce vyhnout. I přes to nakonec skončil pod drobnohledem strážců zákona. Kromě vysloveného platného zákazu řízení všech motorových vozidel se řidič odmítl podrobit orientačnímu testu na návykové látky. Současně se odmítl podrobit i lékařskému vyšetření s tím souvisejícím.

Nesplácí úvěr
DĚČÍN – Třetího června letošního roku policejní vyšetřovatel v Děčíně zahájil trestní stíhání třicetiletého muže. Zákazník finanční společnosti, sídlící v Brně, začátkem letošního ledna přes internet sjednal úvěrovou smlouvu ve výši patnácti tisíc českých korun. Bohužel svým závazkům do dnešních dnů nedostál a navíc v ní uvedl i nepravdivé informace. Zodpovědnost jej doběhla v podobě podvodu.

Nevítané překvapení
DĚČÍN – Letos v pondělí třetího června večer vyjížděli podmokelští policisté k napadenému vozidlu v Děčíně. Výletnice z ciziny se obrátila na zdejší strážce zákona po zjištění, že jí z odstaveného vozidla během několika hodin zmizely uskladněné věci a z držáku na kola jedno zajištěné elektrokolo zn. Kalkhoff. Po ohledání místa činu policisté noční incident začali prověřovat s ohledem na možný přečin krádeže. Po sečtení všech chybějících věcí a možné opravy poničených částí na vozidle se škoda vyšplhala až k částce bezmála 130.000,- Kč.

Děčín 4. června 2019
por. Bc. Petra Trypesová
Oddělení tisku a prevence Děčín