Rubriky
Zprávy

Tříletá dívka se v Děčíně propadla do kanálu, letěl pro ni vrtulník

Tříletou dívenku, která stoupla na poklop a propadla se do kanálu, zachraňovali dopoledne na parkovišti u autobusového nádraží v Děčíně. Podle policie to byla nešťastná událost, ke které výrazně přispěly pondělní deště.

Při volání na tísňovou linku záchranářů oznamovatel hovořil o vážných zraněních malé holčičky. Proto operátor na místo vyslal vrtulník.

Později se ukázalo, že dívka má lehká až středně vážná zranění. „Kvůli vyloučení především vážných zranění jsme ji letecky přepravili do nemocnice v Ústí nad Labem,“ uvedl mluvčí krajské záchranné služby Prokop Volejník.

Případ zaznamenala také policie, s největší pravděpodobností ho ale odloží.

„Není podezření na trestný čin ani na přestupkové jednání,“ sdělila děčínská policejní mluvčí Petra Trypesová s tím, že policie nebude událost prošetřovat ani jako obecné ohrožení.

Podle policistů nešťastnou událost „s největší pravděpodobností zavinila pondělní průtrž mračen, která vyplavila několik kanálů“.

Pád dívenky zachytil městský kamerový systém. Městská policie Děčín ho však kvůli případnému vyšetřování události a věku nezletilého dítěte odmítla zveřejnit.

Kdo spravuje kanalizační vpust se nepodařilo zjistit
Komu patří kanál, do kterého holčička spadla, se iDNES dosud nepodařilo zjistit. Podle mluvčí Severočeských vodovodů a kanalizací (SČVK) Ivety Kardianové se jedná o dešťovou kanalizaci, která nespadá do sítě spravované SČVK. Pak dodala, že ve středu se bude zjišťovat, o který kanál se přesně jedná a komu patří.

Vedoucí tiskového oddělení a vnějších vztahů města Děčín Romana Silvarová uvedla, že tato kanalizace není ani v městském majetku.

Autor: pak
Zdroj: https://www.idnes.cz/