Rubriky
Sport Zprávy

Preview před 3. zápasem čtvrtfinále play-off, BK Opava – BK ARMEX Děčín

Po dvou zápasech v Děčíně a výhrách Válečníků se čtvrtfinálová série přesouvá do Opavy, kde svěřenci trenéra Petra Czudka budou jistě prahnout po pomstě a vyrovnání série. Naši zase touží alespoň po jedné výhře, což však bude velmi těžký úkol, neboť Slezané jsou na své palubovce velmi silní a nebezpeční.

V dosavadním průběhu sezóny zde prohráli jen pět zápasů, když dvakrát podlehli Nymburku (jednou ale jen 89:90!), jednou USK Praha, Pardubicím a také Děčínu. To však bylo v základní části, kdy bojovali ještě v Lize mistrů a také je trápila zranění.

V dosavadním průběhu čtvrtfinále byla k vidění velmi vyrovnaná utkání, v nichž Válečníci až v závěru urvali cenné výhry. Opava se mohla vždy spolehnout na jednoho ze svých rozehrávačů (Kouřila či Šiřinu), kteří dali shodně po 22 bodech, naopak Děčany táhla dvojice Autrey – Šiška, ke kterým se přidávali jejich spoluhráči.

Opava v obou zápasech zatím překvapivě zaostala střelecky za Válečníky, jenž byli lepší jak v dvojkách, tak trojkách. Také v doskocích vyhrál Děčín, jenž měl i více asistencí. K tomu pak přidal velikou porci bojovnosti a výsledkem byly dvě výhry. Slezané ale doma jistě přepnou na ještě vyšší level a diváci je vybičují k maximálnímu výkonu.

ZRANĚNÍ HRÁČŮ PŘED UTKÁNÍM
Děčínský trenér Tomáš Grepl se bude muset obejít bez zraněného pivota Pavla Grunta.

NÁZOR BK DĚČÍN
Tomáš Grepl, trenér BK ARMEX Děčín: „V Opavě nás čekají dva obrovsky těžké zápasy. Máme velké problémy s obranou obou rozehrávačů Jakuba Šiřiny a Radovana Kouřila. Pokud se nám nepodaří tyto problémy vyřešit, budeme v těchto zápasech tahat za kratší konec. Co možná nejlépe se připravíme a budeme bojovat o co nejlepší výsledek.“

Lukáš Feštr, rozehrávač BK ARMEX Děčín: „Po prvních dvou utkáních, kdy jsme uhájili domácí palubovku, se série stěhuje do Opavy, kde nás čeká bouřlivé prostředí. Pokud chceme v Opavě uspět, musíme být koncentrováni po celých čtyřicet minut a udržet nasazení, které jsme podávali v prvních dvou zápasech.“

Výsledek 1. čtvrtfinále: 
BK ARMEX Děčín – BK Opava 84:79
Šiška 17, Autrey 16, Pomikálek 16, Ježek 9, Landa 9 – Kouřil 22, Klečka 12, Bujnoch 12, Šiřina 9.
Výsledek 2. čtvrtfinále: 
BK ARMEX Děčín – BK Opava 90:82
Autrey 26, Šiška 15, Krakovič 11, Carlson 11 – Šiřina 22, Bujnoch 11, Gniadek 9, Kvapil 9.