Rubriky
Sport Zprávy

Preview před 14. kolem nadstavbové skupiny A1 Kooperativa NBL, BK ARMEX Děčín – BK JIP Pardubice

Sezóna se blíží ke svému vrcholu a všechny týmy odehrají ve středu 10. dubna poslední zápasy dlouhodobé části Kooperativa NBL. Válečníci udělají tečku v nadstavbové skupině A1 proti Pardubicím, což slibuje skvělou podívanou, protože duely těchto týmů jsou vždy velmi atraktivní.

Svěřenci trenéra Levella Sanderse začali letošní ročník KNBL skvěle a první čtyři ligové duely vyhráli, pak ale přijel do Pardubic Děčín a série  domácích skončila. Poté Pardubičtí střídali výsledky, v posledním kole základní části doma překvapivě podlehli Kolínu a do nadstavbové skupiny A1 vstoupili ze 4. příčky s bilancí 13 výher a 9 porážek.

Ve skupině A1 prohrály Pardubice první čtyři z pěti duelů, poté se ale začaly množit výhry a nyní drží Beksa 4. příčku s jednou výhrou navíc než pátý Děčín. V posledním utkání porazila doma Ústí 79:75 (nejlepší střelci Pardubic: Škranc 17, Jackson 12, Pavlovič 12, Svoboda 10).

Pardubicím se v této sezóně nevydařila účast v evropském poháru FIBA Cup, kde v základní skupině D prohrály všech šest zápasů a byly vyřazeny. V Českém poháru skončila cesta Pardubických ve čtvrtfinále, kde nestačili na domácí Olomoucko 86:79.

Pardubický celek udělal v sezóně několik hráčských změn. Nejprve se rozloučil s Dwaynem Benjaminem kvůli porušení životosprávy, kvůli zranění Američanů Jacksona a Williamse angažoval postupně křídelníka Pavloviče a rozehrávače Singletaryho, čímž už ale nezbylo místo pro uzdraveného Williamse, který v týmu skončil.
Bodovým lídrem je již uzdravený Jackson (13,0), za ním jsou Chorvat Ozren Pavlovič (12,9), Kamil Švrdlík (12,1) a Ondřej Kohout (10,7).

Vzájemné zápasy v základní části KNBL: 
BK JIP Pardubice – BK ARMEX Děčín 67:76
Williams 20, Jackson 18, Benjamin 8, Kohout 8 – Grunt 18, Autrey 15, Feštr 11.

BK ARMEX Děčín – BK JIP Pardubice 72:68
Autrey 15, Carlson 12, Pomikálek 10, Landa 10 – Švrdlík 18, Kohout 15, Jackson 14.
Vzájemný zápas v nadstavbové sk. A1:

BK JIP Pardubice – BK ARMEX Děčín 92:80
Pavlovič 27, Švrdlík 18, Kohout 15 – Autrey 19, Šiška 16, Pomikálek 14.

NÁZOR BK DĚČÍN
Tomáš Grepl, trenér BK ARMEX Děčín: „Ve středu nás čekají v domácím prostředí Pardubice, které se v poslední době prezentuji kvalitními výkony. Válečníky nečeká jednoduchý zápas. Beksa má v týmu hodně individualit a tyto hráče musíme dobrou týmovou obranou přibrzdit, abychom mohli pomýšlet na úspěch.“
Ondřej Šiška, rozehrávač BK ARMEX Děčín: „Ve středu nás čeká důležitý zápas vzhledem k postavení v tabulce, tak i k dobrému rozpoložení do play-off. Důležité bude pohlídat si doskok a podkošové hráče. Nicméně nejdůležitější bude naše hra. K bojovnosti a agresivitě na obranné polovině musíme přidat produktivitu v útoku. Věřím, že s pomocí našich fanoušků urveme výhru a naladíme se dobře na play-off.“

Zdroj: www.bkdecin.cz
Foto: Roman Valenta