Rubriky
Kultura Zprávy

11. ročník filmového festivalu Jeden svět v Děčíně dnes zahájí bratři Okamurové

Program filmového festivalu

Středa 3. 4. 18:00 – Kino Sněžník
Český žurnál: Bratři Okamurovi
Populistický politik, hluboce věřící křesťan a úspěšný architekt. Tři bratři a každý úplně jiný. Netradiční pohled za dveře jedné česko-japonské rodiny.

Čtvrtek 4. 4. 15:30 – Le Garage Noir
Začít znovu
Příběh profesionálního sňatkového podvodníka a jeho poslední oběti, která s ním i po odhalení pravdy pokračuje ve vztahu a čeká na něj, až se vrátí z vězení.

Čtvrtek 4. 4. 18:00 – Le Garage Noir
Ovčáček
Pastevec ovcí Stijn, jeden z posledních nizozemských pastýřů, kteří vedou své hospodářství tradičním způsobem, se všemožně snaží zachránit své stádo a živobytí.

Pátek 5. 4. 17:00 – Husův sbor
Láska a prázdná slova
Před pěti lety byla Wandě diagnostikována Alzheimerova choroba. Nyní je zcela odkázána na péči svého manžela. Z intimní blízkosti natočený příběh o síle lásky, která přetrvává tváří v tvář nevyléčitelné nemoci.

Pátek 5. 4. 20:00 – Kino Sněžník
Příběh cesty kolem světa
Autorský dokument německého páru ukazuje, jak může vypadat cestování přes celou zeměkouli jenom prostřednictvím stopování. Tři a půl roku trvající dobrodružství v podání dvou charismatických dobrodruhů.

Sobota 6. 4. 17:00 – Husův sbor
Na jejích bedrech
Celý svět mluvil o jezídce Nadje Muradové, když získala Nobelovu cenu míru i Sacharovovu cenu Evropského parlamentu za boj proti sexuálnímu násilí ve válce. Málokdo si ale uvědomil, jak náročné pro ni je znovu a znovu otevírat staré rány.

Sobota 6. 4. 17:00 – Le Garage Noir
#FollowMe
Reportér Nicolaas se rozhodne založit si svůj první instagramový účet a nasbírat co nejvíce followerů. Postupem času se začíná více zajímat o pozadí sociální sítě Instagram a odhaluje dobře fungující systém založený na podvádění.

Více info na www.jedensvet.cz/2019/decin